Δροσιστικά καταφύγια στις πισίνες της Αθήνας

Ο καλοκαιρινός καύσωνας είναι δυστυχώς αναπόφευκτος, οπότε ήρθε η ώρα να καταφύγουμε στις ομορφότερες αθηναϊκές πισίνες για ατέλειωτες βουτιές και λαχταριστά κοκτέιλ.

Stanley Hotel 'The Stanley Hotel'

Οι πισίνες της πόλης είναι μία εξίσου δροσιστική εναλλακτική για όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής ή προτιμούν να αποφύγουν την κίνηση για να φτάσουν στα αθηναϊκά παράλια. Ο καύσωνας έχει μπει για τα καλά και οι υψηλές θερμοκρασίες μάς παρακινούν να σπεύσουμε στις κοντινότερες οάσεις δροσιάς των αθηναϊκών ξενοδοχείων για να νιώσουμε λίγη καλοκαιρινή αύρα και να απολαύσουμε αναζωογονητικά κοκτέιλ.

Διαβάστε Επίσης

Ξεκινώντας από τα βόρεια, όπου συνήθως είναι κάπως δροσερότερα σε σύγκριση με το αθηναϊκό κέντρο, ξεχωρίσαμε το "Semiramis" στην Κηφισιά. Η λουσμένη στις παστέλ αποχρώσεις πισίνα του δεν ανανεώθηκε μόνο αισθητικά, αλλά και γευστικά. Το νέο μενού επιβεβαιώνει τη φήμη του ξενοδοχείου, ως ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά στέκια των κατοίκων στα βόρεια προάστια.

St. George Lycabettus
"St. George Lycabettus"

Καθώς όμως στο κέντρο της Αθήνας ο ήλιος φαίνεται να μας τσουρουφλίζει λίγο παραπάνω, τα γνωστότερα ξενοδοχεία της πόλης φροντίζουν να μας παρέχουν την πολυπόθητη σκιά, συχνά με θέα από ψηλά. Μια τέτοια περίπτωση είναι η ταράτσα του "St. George Lycabettus", στου οποίου την πισίνα μπορούμε να απολαύσουμε το κοκτέιλ μας ή ένα χαλαρωτικό μασάζ χαζεύοντας τον Λυκαβηττό. Πιο χαμηλά, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, βρίσκουμε δροσιστικό καταφύγιο στο "Radisson Blu Park Hotel", απέναντι από το Πεδίον του Άρεως. Στην ταράτσα του, το "Radisson" υπόσχεται αξέχαστη θέα (λογικό, αφού απέναντί μας βρίσκεται η Ακρόπολη), ενώ το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε στο "10 Urban Roof" ώστε να βιώσετε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Radisson Blu Park
© Γιώργος Καπλανίδης
"Radisson Blu Park Hotel"
Novotel
"Novotel Athens"

Στο Μεταξουργείο, δύο είναι οι απαραίτητες στάσεις: μόλις 20 μέτρα από την έξοδο του μετρό βρίσκεται το τετράστερο "The Stanley Hotel" με το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό rooftop της πόλης (πάνω από 1.500 τ.μ.) και πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον λόφο του Λυκαβηττού αλλά και την υπόλοιπη Αθήνα. Αν φτάσετε μέχρι τη γειτονιά του Αγίου Παύλου, που συνορεύει με το Μεταξουργείο, θα εντοπίσετε το "Novotel Athens" στην οδό Μιχαήλ Βόδα. Η ταράτσα του είναι μια ακόμα επιλογή για να θαυμάσετε την Ακρόπολη ξαπλώνοντας στις αναπαυτικές σαιζλόνγκ δίπλα στην πισίνα και να δοκιμάσετε μοναδικά πιάτα από τη διεθνή και τη μεσογειακή κουζίνα.

Intercontinental
"Athenaeum Intercontinental Athens"

Τελευταία στάση στο κέντρο είναι το "Athenaeum Intercontinental Athens", στη Συγγρού. Το γαλήνιο σκηνικό που προσφέρει η πισίνα του γίνεται ακόμη πιο ειδυλλιακό αν το συνδυάσετε με ένα από τα νόστιμα πιάτα του "Poolzoe".

Poseidon
"Poseidon"

Αγαπημένος προορισμός των τουριστών αλλά και των Αθηναίων είναι τα νότια προάστια, αφού, πέρα των εντυπωσιακών ξενοδοχείων, υπάρχουν άφθονες επιλογές για μπάνια στη θάλασσα. Όσοι θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία των αθηναϊκών παραλιών, επισκεφθείτε το "Poseidon" στη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου. Η άνετη, χλιδάτη πισίνα στο roof του ξενοδοχείου και τα California-themed ποτά του "Skybar 360" είναι εγγυημένη συνταγή για χαλάρωση. Ακόμη, αν καταφέρετε να φτάσετε μέχρι τη Βουλιαγμένη, μην παραλείψετε ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της πόλης, το "Four Seasons Astir Palace", το οποίο είναι ιδανικό για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα σε μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου, με πρόσβαση σε ιδιωτική πισίνα, ή και στην πισίνα του ξενοδοχείου που είναι ανοιχτή με κράτηση και για τους μη ένοικους.

Info:

Semiramis
Χαρ. Τρικούπη 48, Κηφισιά | καθημερινά 11 π.μ. - 7 μ.μ. | 2106284400 | Είσοδος: €50 καθημερινές, €60 σαββατοκύριακα | 2106284400

St. George Lycabettus
Κλεομένους 2, Κέντρο | 10.30 π.μ. - 9 μ.μ. | 2107416000 | Είσοδος: €60 καθημερινές, €68 σαββατοκύριακα | 2107416000

Radisson Blu Park Hotel
Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Βικτώρια | Έως 9/6: 7 π.μ. -5 μ.μ., από 10/6: 10.30 π.μ. – 7 μ.μ.
2108894500 | Είσοδος: €40 καθημερινές, €50 σαββατοκύριακα

The Stanley Hotel
Οδυσσέως 1, Μεταξουργείο | 9 π.μ. – 8 μ.μ. | 2119900900

Novotel Athens
Μιχαήλ Βόδα 4-6, Βικτώρια | | 9 π.μ. - 7 μ.μ. | 2108200700

Athenaeum Intercontinental Athens
Λεωφόρος Συγγρού 89-93 | 10 π.μ. - 8 μ.μ. | 2109206000

Poseidon
Λεωφόρος Ποσειδώνος 72, Παλαιό Φάληρο | 10.30 π.μ. - 7. μ.μ. | Είσοδος: €30 καθημερινές, €40 σαββατοκύριακα και αργίες | 2109872000

Four Seasons Astir Palace
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη | 10 π.μ. – 6 μ.μ. | Είσοδος: €130 | 2108901000

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.