Τα δωρεάν της εβδομάδας: Έτοιμοι για την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων;

Μια γιορτή για τις μικρές βιβλιοφιλικές επιχειρήσεις, οι προβολές του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/5.

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024

Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε τα μικρά βιβλιοπωλεία βγαίνοντας στις γειτονιές μας για να γνωρίσουμε ταλαντούχους συγγραφείς, αλλά και να ανακαλύψουμε συναρπαστικά αναγνώσματα. Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων ξεκινάει τη Δευτέρα 27/5 και μέχρι το Σάββατο 1/6 καλεί το κοινό να συμμετάσχει σε ξεχωριστές εκδηλώσεις σε αγαπημένα βιβλιοφιλικά στέκια. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου σηκώνει αυλαία στις 27/5 και έχει ετοιμάσει μια σειρά δωρεάν προβολών για τους κινηματογραφόφιλους: στην Ελληνοαμερικανική Ένωση θα προβληθούν τη Δευτέρα 27/5 ταινίες μικρού μήκους αλλά και η "Εξέγερση" του Λουσέρο Γκονζάλελ, ενώ στις 28/5 θα παιχτεί το ντοκιμαντέρ "Ο Τίτο, η Μάργκο και Εγώ" των Μερσέντες Αρίς και Ντελφίνα Βιντάλ. Την Τετάρτη 29/5 το φεστιβάλ επισκέπτεται το Ινστιτούτο Θερβάντες όπου παρουσιάζει λίγες ακόμα μικρού μήκους του σκηνοθέτη Ρομπέρτο Μπονίγια. Λίγο νωρίτερα, στις 25/5, ο κινηματογράφος Δαναός φιλοξενεί τις προβολές του 3ου Dare Dance Festival, ξεκινώντας από τις 7 το απόγευμα.

Eleanor Lines Πόρτες της Κυψέλης
"Πόρτες της Κυψέλης"

Την Τετάρτη 29/5 (8 μ.μ.), το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo παρουσιάζει την τελευταία ανοιξιάτικη έκδοσή του, το βιβλίο "Πόρτες της Κυψέλης" της εικαστικού και ερευνήτριας Eleanor Lines. Πρόκειται για μια σχολαστική έρευνα και καταγραφή της γοητευτικής αρχιτεκτονικής της Αθήνας του 20ού αιώνα. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, ανακαλύπτουμε πάνω από 100 εικονογραφήσεις που αποτυπώνουν την ποικιλία των σιδερένιων θυρών που βρίσκονται στην περιοχή της Κυψέλης, μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές του κέντρου της πόλης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα εκτεθεί η εγκατάσταση "100 Πόρτες της Κυψέλης" και θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα και τον πολιτικό αρθρογράφο Νίκο Βατόπουλο, ο οποίος έγραψε ένα συνοδευτικό δοκίμιο για την αστική ανάπτυξη της Αθήνας.

Μια ξεχωριστή γιορτή ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων στον ανανεωμένο Εθνικό Κήπο, προσκαλώντας παιδιά και γονείς να παρακολουθήσουν την εκδήλωση "Γίνε μαζί μου παιδί…". Στις 26/5, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, σφεντόνα, μπαλάκια με στόχους, δραστηριότητες αντιστοίχισης στον μικρό λαβύρινθο, αφήγηση παραμυθιών, παιχνίδια νερού και δεξιοτήτων, εργαστήρια κατασκευών, πλαστικής και face painting καθώς και αυτοσχέδια εναλλακτικά παιχνίδια. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικός Κήπος

Kεντρική είσοδος από Λεωφ. Αμαλίας
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.