Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Κτήμα Αβαντίς

Μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές που μυεί όλους τους οινόφιλους στους δρόμους του κρασιού από το Βορρά μέχρι το Νότο "καταφθάνει” ακόμα πιο ανανεωμένη αυτό το Σαββατοκύριακο γεμίζοντας τα ποτήρια όλων και όχι μόνο.

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες” οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 18 μέχρι τις 19 Μαίου καλούν το κοινό να ακολουθήσει και να ξεναγηθεί σε ένα μοναδικό οινικό αφήγημα το οποίο είναι εμπλουτισμένο με μία μεγάλη παλέτα από εκδηλώσεις και δρώμενα. Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας, στα επισκέψιμα οινοποιεία των μελών τους και είναι μία  μεγάλη γιορτή στη καρδιά της άνοιξης όπου το κρασί πρωταγωνιστεί στο μεγαλείο του.

Τι θα έλεγες για μία βόλτα στην Εύβοια, στο Κτήμα Αβαντίς και σε ένα αμπελοοινικό αφήγημα που σίγουρα διαθέτει την δική του γοητεία. Η αλήθεια είναι ότι στο Κτήμα οι "Ανοιχτές Πόρτες" κάθε χρόνο γιορτάζονται με όλες τις "τιμές" και με πλήθος επισκεπτών οι οποίοι καταφθάνουν στο οινοποιείο για να παρακολουθήσουν το πλούσιο πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για εκείνες τις μέρες. Με άκρως διασκεδαστική ενέργεια, οινοτουριστικές εμπειρίες, πρόσωπα του κρασιού και πολλές εκπλήξεις οι "Ανοιχτές Πόρτες" στο Κτήμα ταξιδεύουν κάθε επισκέπτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Κτήμα Αβαντίς

Γιατί φέτος όμως στο Κτήμα οι "Ανοιχτές Πόρτες" είναι μία "ειδική" περίσταση

Και όντως είναι μία ειδική περίσταση γιατί το συγκεκριμένο γεγονός φέτος συμπίπτει με τα 30 χρόνια λειτουργίας του Οινοποιείου. Κάνοντας μία αναδρομή πίσω στο 1993 θα αντιληφθεί κανείς ότι πρόκειται για μία χρονιά "σταθμός” καθώς το Κτήμα ξεκίνησε την πορεία του στο οινικό γίγνεσθαι προσφέροντας κρασιά που έχουν αποτελέσει τάση  και φυσικά οινοποιήσεις που έχουν συζητηθεί.

Αβαντίς! Η αρχαία ονομασία της Εύβοιας και το Κτήμα Αβαντίς που μέχρι σήμερα γεμίζει τα ποτήρια όλων των οινόφιλων με αγαπημένες ποικιλίες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα καθώς και με ετικέτες που έχουν διαγράψει και συνεχίζουν την δική τους πορεία στα τραπέζια. Στο χωριό Μύτικα της Εύβοιας, με γηγενείς ποικιλίες που αναβιώθηκαν και με την πρώτη φιάλη Αβαντίς να εμφιαλώθηκε από τον οινοποιό Απόστολο Μούντριχα πριν ακριβώς 30 χρόνια. 

Κτήμα Αβαντίς

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι στις Ανοιχτές Πόρτες 2024 το Κτήμα έχει διπλή χαρά, διπλή γιορτή και μία ατζέντα από εκδηλώσεις που δεν έχουν σταματημό. Πιο συγκεκριμένα οι οινόφιλοι από κάθε σημείο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος το διήμερο σε ένα πραγματικά βιωματικό και "πληθωρικό" πρόγραμμα με γευσιγνωσίες κρασιών, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, live μουσική, γευστικές δοκιμές ελαιολάδου και wine cocktails, σταφυλοθεραπεία προσώπου, πικ νικ στον αμπελώνα και παιδικές δραστηριότητες.

Λένγκα Γρηγοριάδου το Κτήμα Αβαντίς για σένα είναι?

Ήταν, είναι και θα είναι το οινοποιείο της καρδιάς μου, η βάση μου, τα μελλοντικά μου σχέδια και φυσικά η παρακαταθήκη στο Νικόλα και στη Σταυρίνα. Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι το 2004 το Κτήμα έμοιαζε περισσότερο με αγροτόσπιτο, ένα Garage οινοποιείο στον Μύτικα με 15 στρέμματα αμπελώνες.

Αγκάλιασα με πολύ θέρμη, αγάπη  και πάθος το δημιούργημα του Απόστολου και του πεθερού μου. Μη γνωρίζοντας διακοπές και αργίες για πολλά χρόνια, κούραση, αποτυχίες, άπειρα μετάλλια και ασταμάτητη δουλειά τα Σαββατοκύριακα.

Λένγκα Γρηγοριάδου

Φυτεύσεις νέων αμπελώνων, επιτυχημένες επαγγελματικές συνεργασίες, την δημιουργία των καλλυντικών μου Lenga, φιλίες χρόνων μέσα από την δουλειά, μεγάλωσα και εγώ δίπλα στο Κτήμα. Φέτος που κλείνει τα 30 χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και μας βρίσκει σε νέους ρόλους,  μόνο χαρά και ωραίες αναμνήσεις νιώθω για όλη την διαδρομή και απέραντη ευγνωμοσύνη για τον κόσμο που μας στηρίζει.

Τρία οινικά δρώμενα που θα συζητηθούν 

Το Σάββατο στις 18 Μαίου, ο Άρης Σκλαβενίτης ο οποίος είναι πτυχιούχος Οινολόγος, πιστοποιημένος Advanced Sommelier από το Court of Master Sommeliers και έχει διακριθεί ως καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016, 2019 & 2023 θα σε συναντήσει στο Κτήμα Αβαντίς μέσα από ένα άκρως βιωματικό seminar. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μυηθεό στη τέχνη της γευσιγνωσίας μέσα από ένα σεμινάριο "Βασικές Αρχές Γευστικής Δοκιμής" όπου και θα αποκαλύψει τις βασικές παραμέτρους που ορίζουν την γευστική ποιότητα των κρασιών.

Ένα ακόμα οινικό δρώμενο που σίγουρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον είναι εκείνο της Κυριακής 19 Μαίου. Ο Σίμος Γεωργόπουλος, κριτικός οίνου σε  παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού και γεύσης από το 1999 θα ξετυλλίξει μία πολύ ενδιαφέρουσα γευστική δοκιμή  "Επιλογή των βαρελιών του Αβαντίς Collection 2022". Πρόκειται για την αυστηρή αξιολόγηση της επιλογής βαρελιών στα οποία παλαιώνει το Collection - μετά την 18μηνη παραμονή του σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Κτήμα Αβαντίς

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αφήγημα με το Collection  ξεκίνησε το 2000 και αποτελεί το signature premium κρασί εξαιρετικής σπανιότητας που υποδηλώνει την ισορροπία του 
Syrah με το μικροκλίμα των ιδιόκτητων αμπελώνων μας. Η ετήσια παραγωγή της συγκεκριμένης φιάλης κυμαίνεται στις 400-1500 ετικέτες. Το κάθε βαρέλι λοιπόν δοκιμάζεται και αξιολογείται από τον Οινοποιό Απόστολο Μούντριχα, το οινολογικό επιτελείο και τον Οινοδημοσιογράφο Σίμο Γεωργόπουλο.

Επίσης στις 19 Μαίου, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να μυηθεί και σε ένα άλλο μοναδικό ελληνικό προιόν που δεν είναι άλλο από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η Διευθυντρια του Athena Olive Oil Competition, Μαρία Κατσούλη θα ξεδιπλώσει ένα olive oil tasting με τις ελληνικές ποικιλίες και τα ελληνικά ελαιόλαδο να "διηγούνται" το δικό τους ιδιαίτερο story. 

Τι θα παρακολουθήσει το κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 18.05.2024

12:00  - 12:30 Ξενάγηση, 12:00 - 13:00 Παιδική δραστηριότητα Face Painting, 12:00 - 15:00 Live μουσική, 13:00 - 14:00 Παιδική δραστηριότητα | 'Ρομποτική για παιδιά' από τον καθηγητή Στρατή Περουτσέα, 13:00 - 14:00 'Βασικές Αρχές Γευστικής Δοκιμής' με τον Άρη Σκλαβενίτη (απαιτείται κράτηση), 14:00 - 14:30 Ξενάγηση, 14:00 - 18:00 Σταφυλοθεραπεία στον αμπελώνα του Sauvignon Βlanc (απαιτείται κράτηση) & Express θεραπεία λάμψης με τα οινικά καλλυντικά του Οινοποιείου, Lenga, 17:00  - 17:30 Ξενάγηση

Κτήμα Αβαντίς

Κτήμα Αβαντίς

Κυριακή 19.05.2024

11:00 - 15:00 Live μουσική μπάντα, 12:00  Ξενάγηση, 12:00 - 17:00 Πικ -νικ με finger food μενού ενηλίκων και παιδικό μενού (με χρέωση), 12:00 - 16:00 Cocktail με κρασί από έμπειρους bartenders, 12:00 - 13:00 Παιδική δραστηριότητα | Ταχυδακτυλουργός, 13:00 - 15:00 Επιλογή των βαρελιών του Αβαντίς Collection 2022' με τον Σίμο Γεωργόπουλο, 13:00 - 14:00 Παιδική δραστηριότητα* Bubble Show, 16:00  Ξενάγηση, 16:00 - 17:00 'Γευστική δοκιμή Ελαιολάδου' με την Μαρία Κατσούλη, 16:00 - 19:00 Dj μουσικές επιλογές, 18:00 Ξενάγηση

*H είσοδος στo οινοποιείo για τις "Ανοιχτές Πόρτες" 18-19 Μαΐου είναι ελεύθερη.

www.avantisestate.gr | facebook: Κτήμα Αβαντίς (Avantis Estate) | instagram: @avantisestate | τηλέφωνο επικοινωνίας: 2221 055350

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.