Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

βιβλία © Shutterstock

Η ένατη τέχνη είναι ένας εναλλακτικός και πολύ ενδιαφέρον τρόπος να ξεκινήσεις το διάβασμα. Είτε είσαι επίδοξος αναγνώστης είτε geek, δεν χάνεις το Comicdom CON Athens 2024 που φιλοξενείται για άλλη μία χρονιά στην Τεχνόπολη (17-19/5) και ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στα manga και το anime. Για καθαρά λογοτεχνικές εξερευνήσεις, όμως, θα παρακολουθήσεις το πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha (έως 5/6), που διοργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις, σεμινάρια, ομιλίες και ειδικά αφιερώματα σε μάστερ του είδους, σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Αν δεν έχετε ήδη προγραμματίσει τις εξόδους σας με αφορμή το φετινό This Is Athens City Festival, το οποίο κάνει δυναμική επιστροφή τον Μάιο, καλό θα είναι να τσεκάρετε τις εβδομαδιαίες του εκδηλώσεις. Εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Piano City Athens που διεξάγεται από 16 έως 18/5, με πάνω από 100 συναυλίες πιάνου σε διάφορα σημεία της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων, μέσω του οποίου γνωρίζουμε καλύτερα σημαντικά τοπόσημα της πόλης. Τις επόμενες μέρες οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια περιήγηση στο Πρώτο Νεκροταφείο, το Νομισματικό Μουσείο, το ΕΜΣΤ και το Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δήμου Αθηναίων, να γνωρίσουν την Οθωμανική Αθήνα και να περιπλανηθούν στα σοκάκια της Πλάκας αλλά και την Ακαδημία Πλάτωνος.

Το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Mooviereel, ολοκληρώνει τις προβολές του για το 2024 με το πολιτικό θρίλερ "Seven Days in May" του John Frankenheimer (13/5, 7.15 μ.μ.). Παράλληλα, το Studio New Star Art Cinema παρουσιάζει το "Ήρεμες ήταν οι Αυγές" του Στάνισλαβ Ροστόσκι (1972), το Σάββατο 11/5, στις 3 το μεσημέρι.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Studio new star art cinema

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.