Το περίτεχνο αβγό έγινε must πασχαλινό δώρο από το 1884, όταν ο γαλλικής καταγωγής Ρώσος κοσμηματοπώλης Fabergé δημιούργησε το πρώτο πολύτιμο αβγό του, δώρο του τσάρου Αλέξανδρου Γ΄ στη σύζυγό του. Ο διακοσμητικός χαρακτήρας του αβγού είχε καθιερωθεί πολύ νωρίτερα, βέβαια.
Αβγά και σοκολατένιες πασχαλινές δημιουργίες από επώνυμους και βραβευμένους pastry chefs, αβγά-έργα τέχνης, αβγά fine pâtisserie όχι απαραίτητα με το σχήμα που ξέρουμε, με υλικά υψηλής ποιότητας, αποτελούν το πιο ευγενικό πασχαλινό δώρο για μεγάλα παιδιά -κάποια και για μικρά- ανεξαρτήτως φύλου. Θα στολίζουν ανέγγιχτα τον χώρο μας μέχρι να έρθει η γλυκόπικρη ώρα να τα χαλάσουμε, με τις πιο γλυκές πασχαλινές ευχές.
Δείτε περισσότερα στο tasty-guide.gr