Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Υπουργός Τουρισμού παρευρέθηκε στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Η Υπουργός Τουρισμού δήλωσε

"Σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα γεννήθηκε ξανά στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας θυμίζοντάς μας πως ήταν, είναι και θα είναι ο πυρσός της ανθρώπινης ύπαρξης, ο δεσμός των εθνών και των ανθρώπων.

Σήμερα το κοίλο κάτοπτρο έγινε ξανά φωλιά του ήλιου με τις αχτίδες του να δίνουν ζωή στο ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό. Σήμερα η καρδιά της γης χτύπησε δυνατά στην Αρχαία Ολυμπία σε μια μαγευτική, συγκινητική Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο οικουμενικότητας και αδελφοσύνης, φωτίζει τον δρόμο προς τον σύγχρονο κόσμο με σταθμούς τις πανανθρώπινες, διαχρονικές, κλασικές αξίες.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκινά από την Ολυμπία, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, των αγώνων της ζωής και της θέλησης. Θα φτάσει στην Πόλη του Φωτός, στο Παρίσι της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού. Θα περάσει από παντού χωρίς ποτέ να ξεπεραστεί. Στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης και της συνύπαρξης. Θα αλλάξει χέρια, γιατί γι’ αυτό γεννήθηκε το φως. Για να μεταλαμπαδεύεται.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Σήμερα όλος ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του στον ουρανό της Ολυμπίας. Στο γαλάζιο της Ελλάδας. Να κοιτάμε ψηλά, να κοιτάμε μακριά, να είμαστε κοντά.  Ο ένας με τον άλλον. Αυτό είναι πολιτισμός. Να κρατήσουμε τη Φλόγα!"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.