Inima Chardonnay Ντεμπίνα: Νέο γαστρονομικό κρασί από το Κατώγι Αβέρωφ

Με τα χαρακτηριστικά του Chardonnay και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Ντεμπίνας, το νέο κρασί της σειράς Inima έχει κοσμοπολίτικο αέρα και ηπειρώτικη καταγωγή.

Το νέο κρασί Inima Chardonnay Ντεμπίνα

Η Ντεμπίνα είναι αυτόχθονη ποικιλία της Ηπείρου και παράγει κρασιά με κομψό αρωματικό χαρακτήρα, μέτριο σώμα και ευχάριστη οξύτητα. Στο κρασί Inima Chardonnay Ντεμπίνα, οι δύο ποικιλίες ζυμώνουν και ωριμάζουν σε βαρέλια δρυός και ακακίας. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, το κρασί αποκτά σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα και πλούσια "βουτυράτη" γεύση.

Η οινοποίηση

Αποραγισμός, έκθλιψη και ελαφρά πίεση για το Chardonnay σε πνευματικό πιεστήριο ενώ στη συνέχεια το γλεύκος απολασπώνεται ελαφρά, εμβολιάζεται και οδηγείται σε βαρέλια από δρύ και ακακία, οπού πραγματοποιεί την αλκοολική ζύμωση. Ομοίως, η Ντεμπίνα ζυμώνεται έπειτα από ελαφρά απολάσπωση και αυτή σε βαρέλια δρυός και ακακίας. Μετά το πέρας των ζύμωσεων οι δύο οίνοι αναμιγνύονται σε μία αναλογία 70% Chardonnay 30% Ντεμπίνα, ενώ επιστρέφουν στα βαρέλια για ακόμα τέσσερεις μήνες προκειμένου να εμπλουτιστούν σε πολυσακχαρίτες και αρωματικά συστατικά από την αυτόλυση των μυκήτων.

Το προφίλ

Λαμπερό και διαυγές κίτρινο χρώμα. Πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, με νότες εσπεριδοειδών, αχλαδιού, ροδάκινου και βανίλιας. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από λιπαρότητα, πλούσιο σώμα και μεγάλη ένταση αρωμάτων. Η γεύση του διακρίνεται από την αρμονία που του χαρίζει η οξύτητά του, πλαισιώνοντας τη βουτυράτη αίσθηση και εξασφαλίζοντας μια μακριά επίγευση.

Το νέο μέλος της σειράς Inima έχει ήδη κυκλοφορήσει και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα λευκό γαστρονομικό κρασί. Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Life Project: Το μεγαλύτερο event αυτοβελτίωσης στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/11/2024

Ο Γιάννης Μπουτάρης μέσα από δικά του λόγια

Sui generis προσωπικότητα, αντισυμβατικός και πρωτοπόρος, από τις πιο εμβληματικές μορφές στο σύμπαν του ελληνικού κρασιού. Ο Γιάννης Μπουτάρης δε μένει πια εδώ.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα "noisy" φεστιβάλ στο ΚΕΤ

Παράλληλες δράσεις από το Noisy Words, μία εικαστική "πρόκληση" στο ΚΠΙΣΝ και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 9 έως 15/11.

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας και Σπύρος Λούης: Η ιστορία που ενώνει ακόμα τον κόσμο

Ο πρώτος Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου το 1896, ενσαρκώνει το πνεύμα της υπέρβασης και της ελπίδας που συνεχίζει να εμπνέει χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έναν αγώνα που ενώνει την παράδοση με το αθλητικό πάθος.

Barolo: Ντοκιμαντέρ και γευσιγνωσία στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο 2024, οι λάτρεις του κρασιού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στο ιταλικό κρασί Barolo, συνδυάζοντας μία προβολή ντοκιμαντέρ και μια γευσιγνωσία του διάσημου οίνου.

Αλλαγές και ενίσχυση στα δρομολόγια του Μετρό και του Τραμ λόγω του Μαραθωνίου

Οι αλλαγές αυτές αφορούν κυρίως το Μετρό και το Τραμ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων και των επιβατών.

Τα ΑΣΚΙ συζητούν για τη σύγχρονη δημοκρατία στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Μία εκδήλωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ.