Η Ντεμπίνα είναι αυτόχθονη ποικιλία της Ηπείρου και παράγει κρασιά με κομψό αρωματικό χαρακτήρα, μέτριο σώμα και ευχάριστη οξύτητα. Στο κρασί Inima Chardonnay Ντεμπίνα, οι δύο ποικιλίες ζυμώνουν και ωριμάζουν σε βαρέλια δρυός και ακακίας. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, το κρασί αποκτά σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα και πλούσια "βουτυράτη" γεύση.
Η οινοποίηση
Αποραγισμός, έκθλιψη και ελαφρά πίεση για το Chardonnay σε πνευματικό πιεστήριο ενώ στη συνέχεια το γλεύκος απολασπώνεται ελαφρά, εμβολιάζεται και οδηγείται σε βαρέλια από δρύ και ακακία, οπού πραγματοποιεί την αλκοολική ζύμωση. Ομοίως, η Ντεμπίνα ζυμώνεται έπειτα από ελαφρά απολάσπωση και αυτή σε βαρέλια δρυός και ακακίας. Μετά το πέρας των ζύμωσεων οι δύο οίνοι αναμιγνύονται σε μία αναλογία 70% Chardonnay 30% Ντεμπίνα, ενώ επιστρέφουν στα βαρέλια για ακόμα τέσσερεις μήνες προκειμένου να εμπλουτιστούν σε πολυσακχαρίτες και αρωματικά συστατικά από την αυτόλυση των μυκήτων.
Το προφίλ
Λαμπερό και διαυγές κίτρινο χρώμα. Πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, με νότες εσπεριδοειδών, αχλαδιού, ροδάκινου και βανίλιας. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από λιπαρότητα, πλούσιο σώμα και μεγάλη ένταση αρωμάτων. Η γεύση του διακρίνεται από την αρμονία που του χαρίζει η οξύτητά του, πλαισιώνοντας τη βουτυράτη αίσθηση και εξασφαλίζοντας μια μακριά επίγευση.
Το νέο μέλος της σειράς Inima έχει ήδη κυκλοφορήσει και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα λευκό γαστρονομικό κρασί. Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.