Το πρώτο Pet Nat από Μοσχοφίλερο τα έχει όλα και είναι funky

Η Οινοποιία Μποσινάκη λάνσαρε το πρώτο Pet Nat που έγινε ποτέ από Μοσχοφίλερο.

Pet Nat Μποσινάκης Οινοποιία

Στο φετινό Οινοραμα που το οινικό γίγνεσθαι "χτύπησε"  πάλι κόκκινο και έριξε αυλαία πριν μερικές μέρες, η Μποσινάκης Οινοποιία παρουσίασε το πρώτο Pet Nat που έγινε ποτέ από Μοσχοφίλερο δημιουργώντας έτσι μία νέα ολόφρεσκη πρόταση για το κοινό και τους λάτρεις του κρασιού.

Αν αγαπάς τα φυσικά κρασιά και αν γοητεύεσαι από τις φυσαλίδες, είναι μονόδρομος να μην επιλέξεις ένα Pet Nat κρασί και πόσο μάλλον το Pet Nat Μποσινάκης το οποίο είναι funky, ζωηρό γεμάτο ενέργεια και φρεσκάδα.

Τα Pet Nat κρασιά φιγουράρουν μία άλλη προσωπικότητα και αποτελούν μία νέα τάση που έχουν αγαπήσει τόσο οι οινοποιοί την οποία προωθούν και αναδεικνύουν μέσα από εξαιρετικές προσπάθειες όσο και το κοινό που όλο και περισσότερο επιλέγει να δοκιμάσει είτε στο εστιατόριο ή το wine bar είτε να φιλοξενήσει στη δική του κάβα.

Pet Nat Μποσινάκης

Για το οινοποιείο Μποσινάκης στόχος από το 1992 είναι να δημιουργεί και να παράγει κρασιά τα οποία να διαφοροποιούνται σε πολυπλοκότητα και φινέτσα αλλά και να προτείνουν κάθε φορά και μία διαφορετική πτυχή. Το Pet Nat λοιπόν αποτέλεσε μία νέα πρόσκληση για όλη την ομάδα η οποία τελικά έγινε πράξη βγάζοντας πάλι μπροστά ως πρωταγωνίστρια την ποικιλία Μοσχοφίλερο από την οποία διαθέτουν στην ατζέντα τους 4 μονοποικιλιακά κρασιά.

Επιλέγοντας το συγκεκριμένο Pet Nat έρχεσαι απευθείας αντιμέτωπος με την ακατέργαστη ζωτικότητα του η οποία φυσικά θα σε γοητεύει όπως επίσης και ο αυθορμητισμός του. Ως ένα Pet Nat είναι αυτονόητο ότι εμφιαλώνεται πριν ολοκληρωθεί η ζύμωση. Μόλις όμως η ζύμωση πραγματοποιηθεί, το καπάκι της φιάλης και το ίζημα αφαιρούνται και η φιάλη ανασυστήνεται.

Αυτή είναι και η στιγμή που το κρασί είναι έτοιμο να το παγώσει κανείς, να το απολαύσει και να απογειώσει με κάποια αγαπημένη συνταγή. Αγαπά τα γαστρονομικά παντρέματα αλλά στέκεται και μόνο του υπέροχα. 

Άλλωστε το Μοσχοφίλερο που αδιαμφισβήτητα αποτελεί μία αγαπημένη ποικιλία, είναι παρών και στο Pet Nat Μποσινάκης και προσφέρει άπλετη φρεσκάδα, οξύτητα αλλά ταυτόχρονα και αυτή την αναζωγόνηση που αποζητάς στο ποτήρι σου! Το Μοσχοφίλερο βρίσκεται σε απόλυτη έκφραση χαρίζοντας αρώματα από lime, τριαντάφυλλα αλλά και ορυκτά στοιχεία που οδηγούν τον ουρανίσκο σε δροσιστικά παιχνίδια αλλά και σε ένα αφρώδες φινίρισμα.

Το συγκεκριμένο κρασί κυκλοφορεί σε έξι διαφορετικές ετικέτες σπάζοντας τον άγραφο κανόνα που θέλει μια ετικέτα για κάθε κρασί. Ετικέτες που δηλώνουν κίνηση όπως και η κίνηση που βρίσκεται μέσα στην φιάλη. Πολύχρωμες και φασαριόζικες φιγούρες (ζύμες) που δεν αποκαλύπτουν καμία ένδειξη φύλου, φυλής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού, χαλούν την τάξη και αντικατοπτρίζουν τη διασκέδαση, τη χαρά, την ενέργεια και την ζωντάνια!

Pet Nat Μποσινάκης

Οι παιχνιδιάρικες φιγούρες του επικοινωνούν την αίσθηση της εμπειρίας που θα έχετε όταν ανοίξετε την φιάλη, δηλαδή ευφορία, δυναμισμό και ενέργεια.

Τι είναι όμως το Pet Nat;

Η λέξη Pet Nat προέρχεται από τη γαλλική Pétillant Naturel, το οποίο σημαίνει φυσικό αφρώδες κρασί. Η methode ancestrale είναι μία τεχνική που ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα, ένας παλαιότερος τρόπος δηλαδή παρασκευής αφρώδων οίνων στη Γαλλία.

Πια αποτελεί μία μεγάλη τάση για όλους αυτούς που αγαπούν τα natural wines αλλά οι φυσαλίδες θέλουν να είναι μέρος της οινικής διαδικασίας, κοινώς δεν μπορούν χωρίς αυτές τις μπουρμπουλίθρες όλο χάρη και φιγούρα που αναστατώνουν μύτη και στόμα.

Η μέθοδος παραγωγής: Στα Pet Nat κρασιά εγκλωβίζουμε το CO2 που παράγεται από τις ζύμες ούτως η άλλως στην αλκοολική ζύμωση, σφραγίζοντας τη φιάλη πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η ζύμωση. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι φυσαλίδες που αποτελούν και όλο το must της υπόθεσης. Στη φιάλη περνούν λοιπόν όλο τον χρόνο μέχρι να απελευθερωθούν και να φθάσουν στο ποτήρι σου. 

*Το Pet Nat Μποσινάκης είναι διαθέσιμο τώρα σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

www.bosinakis.gr | facebook: Bosinakis Winery | Instagram: @bosinakiswinery | Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2710 572767 - 6974 098244

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.