Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του Women Political Leaders

Στην Αθήνα θα βρεθούν περισσότερες από 200 σύνεδροι, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και των στρατηγικών που απαιτούνται στην πορεία για την ισότητα.

γυναίκα

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί, από τις 19 μέχρι 21 Μαρτίου, η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του δικτύου Women Political Leaders (WPL) που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχουν αναλάβει από κοινού με τον συγκεκριμένο φορέα, τη διεξαγωγή του WPL Athens Summit 2024 και για το λόγο αυτό υπογράφηκε συμφωνητικό από τις τρεις πλευρές.

Το WPL είναι ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Γυναικών Πολιτικών. Αποστολή του είναι να αυξήσει τόσο τον αριθμό, όσο και την επιρροή των γυναικών σε πολιτικές ηγετικές θέσεις.

Σε προηγούμενες συνόδους κορυφής του WPL έχουν συμμετάσχει αρκετές εκατοντάδες γυναίκες βουλευτές και άλλες υψηλόβαθμες πολιτικοί από όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα θα βρεθούν περισσότερες από 200 σύνεδροι, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και των στρατηγικών που απαιτούνται στην πορεία για την ισότητα.

Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του WPL θα βραβευτούν γυναίκες-πολιτικοί, που με το έργο τους έχουν βοηθήσει στον αγώνα για την απάλειψη των στερεοτύπων και των διακρίσεων στην πολιτική, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όλγα Κεφαλογιάννη - Σοφιία Ζαχαράκη

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ευρύτερη συνεργασία που προέκυψε για τη διεξαγωγή του WPL Athens Summit 2024. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα δείχνει το δρόμο με την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη σύνοδο κορυφής καθώς δίνει βήμα στις γυναίκες ηγέτιδες του κόσμου και προασπίζει την ισότητα στην πολιτική και κατ’επέκταση σε όλους τους τομείς.

Η κα Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στον αγώνα για την πραγματική ισότητα των γυναικών, το παράδειγμα και το υπόδειγμα είναι δυνατότερο από κάθε ευχή ή προτροπή. Μαζί με σπουδαίες γυναίκες που ηγούνται στο χώρο της πολιτικής παγκοσμίως, θα στείλουμε από την Αθήνα ένα ισχυρό μήνυμα: ισότιμης συμμετοχής παντού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.