Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτάζουμε το Black History Month με μια οσκαρική προβολή

Η επόμενη εκδήλωση του HAU Movie Club, μια νοσταλγική βραδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 24/2 έως 1/3.

Τυφλός Άγγελος

Με την προβολή του "Τυφλού Άγγελου" συμμετέχει το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στις εκδηλώσεις εορτασμού του Black History Month (Μήνας Αφροαμερικανικής Παράδοσης), την Τρίτη 27/2 (7.15 μ.μ.), σε συνεργασία με τη Mooviereel. Με πρωταγωνιστές τον Σίντνεϊ Πουατιέ και την Ελίζαμπεθ Χάρτμαν, ο "Τυφλός Άγγελος" γυρίστηκε το 1965, στον απόηχο της εκστρατείας για τα πολιτικά δικαιώματα στις Η.Π.Α, και θεωρείται από τα πολύ σημαντικά φιλμ του αμερικανικού σινεμά. Η ταινία του Γκάι Γκριν προτάθηκε για 5 Όσκαρ, με τη Σέλεϊ Γουίντερς να κερδίζει τελικά εκείνο του Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Την ημέρα που ο Μικρός Ήρως γίνεται 71, οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως το γιορτάζουν με την παρουσίαση δύο νέων επετειακών εκδόσεων για τον αγαπημένο παιδικό μας φίλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24/2 (7 μ.μ.) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσία των εικονογράφων Σπύρου Δερβενιώτη και Κώστα Φραγκιαδάκη, καθώς και του ακαδημαϊκού και ερευνητή λαϊκών αναγνωσμάτων Νίκου Φιλιππαίου.

70 Χρόνια Μικρός Ήρως Δημήτρης Κάσδαγλης
Δημήτρης Κάσδαγλης
Εικονογράφηση από τους επετειακούς τόμους για τα 70 χρόνια του Μικρού Ήρωα

Όπως κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, έτσι και στις 25/2 (6.30 μ.μ.) η Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών στο Κολωνάκι διοργανώνει μια συναυλία σε συνεργασία με την ορχήστρα εγχόρδων De Profundis Ensemble. Οι ταλαντούχοι σολίστ θα ερμηνεύσουν σπάνια έργα του μπαρόκ και κλασικού ρεπερτορίου, καθοδηγώντας μας σε ένα ταξίδι μιας ανεξερεύνητης εποχής.

Πάνος Σκλαβενίτης Άτιτλη Δράση
Πάνος Σκλαβενίτης, Άτιτλη δράση

Την 1η Μαρτίου (8-11 μ.μ.), στον χώρο του Dot wip (Ζαχαρίτσα 40, 11741, Αθήνα), το ΓΑΔΑΚ (Γραφείο Ανορθολογικής Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων) κάνει μία πρώτη έκθεση των πεπραγμένων του, παρουσιάζοντας όλες τις ανορθολογικές δράσεις που επιτελέστηκαν στον δημόσιο χώρο τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024. Σύγχρονοι, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως ο Πάνος Σκλαβενίτης, ο Δημήτρης Αμελαδιώτης, η Μαρία Νικηφοράκη κ.α. συναντιούνται στο Dot wip και συζητούν το ζήτημα επαναδιεκδίκησης και αξιοποίησης του δημόσιου χώρου, με τρόπο ουσιώδη και συλλογικό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.