Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας με επιστήμη, σινεμά, θέατρο, μουσική και φύση

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο ήλιος, οι κωνικές τομές, το χώμα, η Μαρί Λουίζ, ένα δέντρο, ο Νικηταράς, η λαϊκή μουσική, η εικονική πραγματικότητα, κινηματογραφικές ταινίες κι ένα σχολείο γεμάτο παιχνίδια και δραστηριότητες; Όλα θα τα βρούμε τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου στη Βαμβακού Λακωνίας και υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Πολιτισμός σκαρφαλώνει στις βουνοκορφές

Στις 27 Ιανουαρίου παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Αι γενεαί πάσαι...Νικηταράς" για τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου ή διαφορετικά του ήρωα του 1821, Νικηταρά, σε κείμενο και σκηνοθεσία του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα, Γιώργου Α. Χριστοδούλου. Μουσική Ραφαήλ Πυλαρινός. Στον ρόλο του Νικηταρά ο Χρίστος Γεωργίου και στον ρόλο της Τρελο – Σοφιάς, η Σάρα Τερζή. Η παράσταση παρουσιάζεται από το 2020 έως και σήμερα.

Οι επιτυχημένες μουσικές βραδιές στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά, με αγαπημένες λαϊκές και ρεμπέτικες διαδρομές. Αυτόν τον μήνα (20/1), το μουσικό σχήμα "Γραμμές" θα μας ταξιδέψει μελωδικά.

Κινηματογράφος στα 900μ. και Cine Vamvakou

Η σχέση της Βαμβακούς με τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν από 94 χρόνια, όταν στο σχολείο του χωριού υπήρχε κινηματογραφική μηχανή για προβολές. Σήμερα, η Vamvakou Revival αναβιώνει αυτή τη δραστηριότητα και δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν ταινίες με κοινωνικό περιεχόμενο που αφορούν σε προβλήματα και ανησυχίες των παιδιών και των νέων (διάρκειας έως και μιάμιση ώρα η καθεμία) σε συνεργασία με το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στο σχολείο του χωριού. Κάθε Σάββατο και μία διαφορετική ταινία, αρχής γενομένης από την 20η Ιανουαρίου 2024. Οι προβολές θα συνεχιστούν και τον μήνα Φεβρουάριο. 

Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας

Η τεχνολογία κι η επιστήμη παίρνουν και φέτος τα βούνα!

Κάθε Σαββατοκύριακο, οι επισκέπτες του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε τρισδιάστατους κόσμους και να απολαμβάνουν παιχνίδια υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών. Στο εργαστήριο υπολογιστών του V.Lab βρίσκουμε αγαπημένα Pc Games, για ατελείωτο παιχνίδι. To δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (13 & 14/1), μετράμε τη διάμετρο του Ήλιου και μαθαίνουμε για τις κωνικές τομές και τη 3D σχεδίαση.

Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας

Φύση, τέχνη και προγράμματα για τα παιδιά

Το τρίτο Σαββατοκύριακο του 2024 (20 & 21/1), παίζουμε με το νερό και το χώμα και φτιάχνουμε σποροβόμβες για να σώσουμε τον πλανήτη γη σε ένα διασκεδαστικό περιβαλλοντικό εργαστήριο, αλλά και γινόμαστε μικροί ντετέκτιβ προσπαθώντας να εξιχνιάσουμε τα μυστήρια σε όλες τις αίθουσες τέχνης στο ατελιέ της Μαρί Λουίζ Μπουλανζέ σε ένα διαδραστικό εργαστήριo τέχνης. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.