Περιφέρεια Αττικής: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Πεδίον του Άρεως

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί και φέτος τους πολίτες να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Περιφέρειας Αττικής

Σε μία ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, δόθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως, το σύνθημα για την έναρξη των φετινών εορταστικών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά.

Το ραντεβού στο οποίο ανταποκρίθηκαν μικροί και μεγάλοι, δόθηκε στο πλάτωμα Οικονομίδη, ενώ μετά τη γιορτινή φωταγώγηση, οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Μπάντα υπό τη Διεύθυνση της Κατερίνας Βαφειάδου και τη Χορωδία της Περιφέρειας Αττικής υπό τη διεύθυνση της Ντέπυς Σακελλαρίου.

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Περιφέρειας Αττικής

Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με τον αγαπημένο καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση. Στη σκηνή μαζί του εμφανίστηκε η Kalliope, μία ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, ενώ έπαιξαν οι μουσικοί: Ακορντεόν/Πλήκτρα: Τάσος Αθανασιάς, Μπουζούκι: Γιάννης Σινάνης, Κλαρίνο: Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Κιθάρα/Φωνή: Μιχάλης Ατσάλης, Τύμπανα: Γιάννης Τσουμπρής, Μπάσο: Σταύρος Καβαλιεράτος.

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση του Δέντρου ο κ. Πατούλης μαζί με τον κ. Χαρδαλιά επισκέφθηκαν την υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη αγορά που λειτουργεί για άλλη μία χρονιά στο Πεδίον του Άρεως και είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν καλές γιορτές στους εμπόρους και στους καταναλωτές.

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Περιφέρειας Αττικής

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Κουρή, o εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τεχνικών έργων Θ. Κατσιγιάννης, ο Διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδης, η σύμβουλος άθλησης του Περιφερειάρχη Χ. Γαλανοπούλου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης και πλήθος κόσμου.

Επισημαίνεται πως και φέτος η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα ξεπεράσουν τις 40, από τις 21 Δεκεμβρίου έως και την 1η Ιανουαρίου, με κεντρικό σύνθημα "Το αστέρι ψάχνω να βρω το φωτεινό" και πολλές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εργαστήρια και καλλιτεχνικούς περιπάτους στο Πεδίον του Άρεως.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.