"Είμαστε Αστρόσκονη": Μία παράσταση του Διονύση Σιμόπουλου με αδημοσίευτη μουσική του Vangelis στο Πλανητάριο

Με αφορμή τα 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας του Πλανηταρίου, η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε το σενάριο, και την σκηνοθεσία για να πλαισιώσει την ακυκλοφόρητη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Είμαστε Αστρόσκονη

Ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου για το κοινό η προβολή της νέας παράστασης του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, "Είμαστε Αστρόσκονη". Το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου αποτελεί το τελευταίο αδημοσίευτο μουσικό έργο του αείμνηστου και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και θα προβάλλεται από Τετάρτη έως Κυριακή.

Με αφορμή τα 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας του Πλανηταρίου, η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε το σενάριο, και την σκηνοθεσία για να πλαισιώσει την ακυκλοφόρητη μουσική του Vangelis. Ένας φόρος τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη από δύο δημιουργούς που η φιλία και η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλον είναι περισσότερο από εμφανής σε αυτό το έργο. Η παράσταση αυτή είναι ένα ταξίδι ανακαλύψεων, που καταλήγει στο εξής απλό συμπέρασμα: "είμαστε πραγματικά όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα"

Η νέα παράσταση του Πλανηταρίου προβάλλεται στον αναβαθμισμένο θόλο του Ιδρύματος Ευγενίδου, μετά τις εκτεταμένες εργασίες των συστημάτων ήχου και εικόνας. Με αυτή την σημαντική επένδυση, το Ίδρυμα Ευγενίδου δημιουργεί νέα δεδομένα γύρω από την θέαση, στηρίζοντας σταθερά τον σημαντικό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας τον επιστημονικό εγγραμματισμό, αναπτύσσοντας μια βαθύτερη κατανόηση και αντίληψη του Σύμπαντος και κατά συνέπεια της θέσης του ανθρώπου στον κόσμο. 

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας και σχεδόν 60 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια επισκέπτες συνολικά. Η συνεχής τεχνολογική του αναβάθμιση το κατατάσσει ως ένα από τα καλύτερα Πλανητάρια του κόσμου, με πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό αποτύπωμα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.