Νέα ανακοίνωση από το Cafe του Νομισματικού Μουσείου σχετικά με τη λειτουργία του

Νομισματικό Μουσείο

Το Cafe του Νομισματικού Μουσείου εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία του και χαρακτήρισε "εχθρική" τη στάση του ΥΠΠΟ και του αρμόδιου οργανισμού (ΟΔΑΠ) "στην επιμελημένα παρελκυστική στάση των εκπροσώπων της αλυσίδας 'Γρηγόρης Μικρογεύματα'".

Υπενθυμίζουμε ότι, η ανακοίνωση του Νομισματικού Μουσείου ότι από τις 28 Σεπτεμβρίου 2023 το Υπουργείο Πολιτισμού, διά του Οργανισμού Διαχείρισης Αρχαιολογικών Πόρων (ΟΔΑΠ), θα προχωρήσει στην διοικητική αποβολή της εταιρείας Μουσείων Εστίαση ΑΕ από το καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (ΝΟΜ) δημιούργησε έντονες αντιδράσεις από την εταιρεία αλλά και τους φίλους του χώρου. Μάλιστα όπως λέει το Cafe του Νομισματικού Μουσείου: "Οι φίλες και οι φίλοι μας, που πέρασαν ωραίες στιγμές στον Κήπο, σε μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις ή απλά έκλεισαν το ραντεβού τους εκεί, με την αλληλεγγύη τους μας έδωσαν τη δύναμη να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης".

Σύμφωνα με το Cafe του Μουσείου το ΥΠΠΟ και η αλυσίδα "Γρηγόρης", χωρίς να περιμένουν την ετυμηγορία του αρμόδιου δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση στα μέσα Νοεμβρίου, απομακρύνουν τους εξοπλισμούς του και εγκαθιστούν το νέο υπομισθωτή και στη συνέχεια θέτει κάποια ερωτήματα: "Τι δεν πήγαινε καλά στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου και επείγονται να το δώσουν σε μια αλυσίδα franchising, για να το…υπομισθώσει σε τρίτους;", "Πως ικανοποιούνται τα κριτήρια ποιότητας και αναβάθμισης υπηρεσιών που θέτει- υποτίθεται- το ΥΠΠΟ στη Διακήρυξη του διαγωνισμού και στη σύμβαση μίσθωσης όταν ο μισθωτής είναι μια αλυσίδα άσχετη με τον πολιτισμό και την λειτουργία καταστημάτων, ενώ ο υπομισθωτής – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – προέρχεται από τους αστερισμούς της αθηναϊκής 'νύχτας';".

Ωστόσο, το Cafe του Νομισματικού Μουσείου δηλώνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να αποφευχθεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.