Τα δωρεάν της εβδομάδας: Το Reverb Festival φωτίζει την εναλλακτική σκηνή της Αθήνας

Νέα events από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, «Ταινίες στα Τουρκοβούνια» και ό,τι μπορείς να δεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 23 έως 29/9.

δημοτική αγορά κυψέλης

Το Reverb Festival επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (24/9, από τις 5.30 μ.μ.), στοχεύοντας να αναδείξει την εναλλακτική αθηναϊκή σκηνή μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης, την ποικιλομορφία και την πολυφυλετικότητα. Καταξιωμένοι disc jockey σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, όπως οι George Apergis, Maria Politi, Nikos Thanos, Olga και Sofia Stergiou θα μας ξεσηκώσουν δίνοντας ήχο και χρώμα στη γειτονιά. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει after party στο Μπη σάιντ.

"Ταινίες στα Τουρκοβούνια" προβάλλονται την Κυριακή 24/9 στο Αστήρ Λατώ στο Γαλάτσι: Ένα μοναδικό πρόγραμμα υπαίθριων προβολών με δεκατέσσερις ταινίες μικρού μήκους, από video art, περφόρμανς, μέχρι πορνογραφικά φιλμ και αυτοπροσωπογραφίες. Η πρώτη προβολή ξεκινάει στις 8.15 μ.μ. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Ακόμη, το Σινέ Πετρούπολις παρουσιάζει την ταινία "Κάτω από τον Ουρανό της Δαμασκού" των Χέμπα Χαλέντ & Ταλάλ Ντερκί, τη Δευτέρα 25/9 (8.30 μ.μ.), παρουσία του σκηνοθέτη Ταλάλ Ντερκί.

Διαβάστε Επίσης

Αυτό το σαββατοκύριακο, 23 και 24/9, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας γιορτάζουν τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ελεύθερη είσοδο για όλο το διήμερο. Highlight για φέτος το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η Εθνική Πινακοθήκη, με ξενάγηση στην εξαιρετική έκθεση "Αστυγραφία".

Το ΚΠΙΣΝ μάς δίνει διαρκώς αφορμές για να το επισκεφθούμε: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το SNFCC Green Weekend, μια εκδήλωση αφιερωμένη στο περιβάλλον που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Ένα πλούσιο πρόγραμμα μάς περιμένει στο πάρκο στις 23 και 24/9, με προβολές ταινιών, εκπαιδευτικά εργαστήρια, πάνελ, ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες, καθώς και την έκθεση φωτογραφίας της Ναταλίας Τσουκαλά, "Τοπία της Ενέργειας".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σινέ Πετρούπολις (Δημ. Κιν/φος)

25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.