Όσα ετοιμάζει η Βαμβακού για τον Αύγουστο

Κεραμική, κουκλοθέατρο, πικ-νικ και νεροπόλεμο για ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές υπόσχεται το χωριό Βαμβακού για τον μήνα Αύγουστο.

Vamvakou Revival © Nick Karanikolas

Ατελείωτες ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές υπόσχεται να προσφέρει η Βαμβακού Λακωνίας στο φινάλε του καλοκαιριού, για μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας αναβίωσης του ορεινού χωριού.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αυτόν τον Αύγουστο, το καταπράσινο τοπίο προσκαλεί τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες σε στιγμές δροσιάς και ξενοιασιάς στο χωριό.

keramikivamvakou

Ιστορία κεραμικής τέχνης και δημιουργίες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου ( 5/8 και 6/8), με την καθοδήγηση του κεραμιστή Ιάσονα Δαμιανού, θα προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να μάθουν για την εξέλιξη της κεραμικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, να κατασκευάσουν ομαδικά ένα έργο τέχνης μεγάλης κλίμακας στην κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους ατομικό αντικείμενο που θα ψηθεί σε επαγγελματικό καμίνι κεραμικής.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η έρευνα για το Γενεαλογικό Δέντρο των Βαμβακιτών, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με πρωτοβουλία της Vamvakou Revival, η ερευνήτρια Κατερίνα Σαμαρά επιστρέφει για δύο μέρες στη Βαμβακού, για να συναντήσει ξανά τους Βαμβακίτες που επιθυμούν να ξετυλίξουν την ιστορία και να ανακαλύψουν λεπτομέρειες για το κοινωνικό "καλειδοσκόπιο" του χωριού, που θα συνδέσει όλες τις οικογένειες του χωριού σε ένα κοινό και πολύτιμο αρχείο.

kidsvamvakou

Κουκλοθέατρο, πικ-νικ, νεροπόλεμος στο βουνό

Το δεύτερο Σάββατο του μήνα (12/8), ο αγαπημένος βάτραχος "Βησσαρίων Α. Μπακακούλης" επιστρέφει για μία μοναδική καλοκαιρινή παράσταση κουκλοθέατρου κατάλληλη για όλους, με τη Χριστίνα Αγγελοπούλου και τις Στρίγκλες.

Στις 19/8 η Βαμβακού έρχεται και φέτος με το καλοκαιρινό "συμπόσιο", ένα πικ-νικ στην ύπαιθρο, με στόχο οι φιλοξενούμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μέσα από το παιχνίδι, να μοιραστούν εμπειρίες και όνειρα για το μέλλον. Θα ακολουθήσει νεροπόλεμος δημιουργώντας τις πιο διασκεδαστικές καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το χωριό το αγαπημένο Σχολείο Αλλιώς (20/08), το οποίο είναι αλλιώτικο από τα άλλα.

Το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου (26/8) έρχεται να τιμήσει το πανηγύρι στο χωριό, αναβιώνοντας τις αυγουστιάτικες παραδόσεις από όλη την Ελλάδα με ένα αυτοσχέδιο γλέντι.

Ο μήνας κλείνει (27/08) με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), όπου θα μελετηθούν τα μερομήνια και το κοινό θα μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του μετεωρολογικό σταθμό.

playvamvakou

Δροσιά, τεχνολογία και ελεύθερο παιχνίδι στο σχολείο

Το σχολείο της Βαμβακούς με τους χοντρούς πέτρινους τοίχους είναι πάντα δροσερό και προφυλαγμένο από τον ήλιο.

Με ελεύθερο παιχνίδι, σπάνια βιβλία, αναπαυτικούς καναπέδες και φυσικά Virtual Reality & Gaming στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) με τα Oculus Quest θα είναι εκεί για να διασκεδάσουν και να κρατήσουν συντροφιά στους επισκέπτες.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα στο www.vamvakourevival.org/events/.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.