Podcast: Μπορώ να κάνω ποδήλατο ακόμη και με καύσωνα;

Ακούστε το νέο podcast της σειράς "Πάμε για ποδήλατο;" με τον Σπύρο Παπαγεωργίου και απολαύστε το ποδήλατο ακόμα και στο ζεστό, ελληνικό καλοκαίρι!

Podcast Πάμε για ποδήλατο

Τελικά το ποδήλατο είναι μόνο για την άνοιξη; Μήπως πρέπει να το αποφεύγω όταν κάνει κρύο ή – όπως αυτές τις ημέρες – πολλή ζέστη; Φυσικά και όχι! Το ποδήλατο είναι τόσο απλό όσο και το περπάτημα άρα είναι κάτι που δεν έχουμε λόγο να βγάζουμε από τη ζωή μας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Και τι πρέπει να κάνουμε για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το ποδήλατο και το καλοκαίρι – ακόμα και στον καύσωνα; Μα απλώς να εφαρμόζουμε μερικούς κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική!

Ξεκινώντας από την βασική προϋπόθεση, το ποδήλατό μας πρέπει να είναι πάντα καθαρό, με σωστή λίπανση στην αλυσίδα και σωστά φουσκωμένα τα ελαστικά. Αν δεν ισχύουν αυτές οι προϋποθέσεις, απλώς δεν κυλά καλά και ουσιαστικά "σπρώχνουμε" το βάρος του και ταλαιπωρούμαστε χωρίς λόγο.

ποδήλατο

Η δεύτερη, λογική, απόφαση είναι να αποφεύγουμε τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας. Ξεκινήστε λίγο πιο νωρίς, γυρίστε λίγο πιο αργά, οτιδήποτε χρειάζεται αρκεί να  μηνβρίσκεστε έξω από τις 12 περίπου ως τις 5 το απόγευμα.

Έπειτα, επιλέξτε σωστά τη διαδρομή. Με το ποδήλατο – όπως και με το περπάτημα – δεν επιλέγουμε διαδρομή σαν οδηγοί αυτοκινήτου ή… τρόλεϊ αλλά προτιμούμε δευτερεύοντες δρόμους, με λιγότερη κίνηση και λιγότερες ανηφόρες. Και αν σκεφτείτε πόσους παράλληλους δρόμους στους κεντρικούς άξονες έχει η Αθήνα… ναι, γίνεται.

ποδήλατο

Αν μετακινήστε συχνά με το ποδήλατο – κάτι που θα έπρεπε να κάνετε – σκεφτείτε τη λύση ενός ποδηλάτου με ηλεκτρική υποβοήθηση. Θα είναι το πιο "οικονομικό" - συνολικό – μέσο μετακίνησης που μπορείτε να επιλέξετε, τόσο ως τιμή κτήσης όσο και ως κόστος συντήρησης, που είναι πρακτικά μηδενικό! Και τέλος, μην αμελείτε το νεράκι – φροντίζετε να πίνετε μερικές γουλιές κάθε 10 λεπτά – μια που στη δική σας περίπτωση θα είναι το δροσιστικό σας και δωρεάν καύσιμο!

Κι αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα για το ποδήλατο, από αυτή την εβδομάδα το Αθηνόραμα σας προτείνει τα podcast της σειράς "Πάμε για ποδήλατο;" που με απλό και κατανοητό τρόπο, σας προτρέπει ακριβώς να… πάτε για ποδήλατο! Και σας εξηγεί και το πόσο απλό είναι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.