Εργαστήριο με τον Robert Henke στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ο Γερμανός καλλιτέχνης θα μοιραστεί τις εμπειρίες του και θα συζητήσει για τα προτερήματα αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν όταν δημιουργείς μέσα από δύο ιδιότητες, εκείνη του συνθέτη και εκείνη του μηχανικού.

| artist talk

Στο πλαίσιο της ζωντανής παρουσίασης του "CBM 8032" στην Αθήνα, ο Robert Henke θα μιλήσει την Παρασκευή 23 Ιουνίου (3 μ.μ.) στο Ινστιτούτο Γκαίτε, για τον τρόπο που δούλεψε στο συγκεκριμένο project, καθώς και για το πώς προσεγγίζει και επεξεργάζεται τις μουσικές του παραγωγές και εγκαταστάσεις συνολικά. Θα μοιραστεί τις εμπειρίες του και θα συζητήσει για τα προτερήματα αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν όταν δημιουργείς μέσα από δύο ιδιότητες, εκείνη του συνθέτη και εκείνη του μηχανικού.

Το εργαστήριο "| artist talk" απευθύνεται σε καλλιτέχνες αλλά και σε ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται και θέλει να ακούσει τον τρόπο σκέψης και δουλειάς ενός δημιουργού που έχει επηρεάσει όσο λίγοι τον χώρο του.

| artist talk

Τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως επιστήμονας, ο Γερμανός Robert Henke θεωρείται από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς στη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Ιδρυτής του μυθικού μουσικού σχήματος "Monolake", καθώς και συνδημιουργός του λογισμικού Ableton, που χρησιμοποιείται σε στούντιο σε όλον τον κόσμο, ο Henke θα παρουσιάσει στο Ωδείο Αθηνών το πρότζεκτ "CBM 8032 AV", στο πλαίσιο του Subset – Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Χρησιμοποιώντας υπολογιστές των αρχών της δεκαετίας του 1980, το "CBM 8032 AV" εξερευνά την ομορφιά των απλών γραφικών και του ήχου, και ταυτόχρονα αποτυπώνει την αμφιθυμία μεταξύ μιας σύγχρονης αισθητικής και της χρήσης απαρχαιωμένης τεχνολογίας 40 χρόνων.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν | Aπαραίτητη η προκράτηση θέσης μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Penthouse του "Grand Hyatt Athens" είναι η επιτομή της πολυτέλειας για τις ιδιωτικές σας εκδηλώσεις

Με μια ευρεία γκάμα παροχών υψηλών προδιαγραφών, η εξαιρετικής αισθητικής σουίτα του ξενοδοχείου που γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο της αθηναϊκής φιλοξενίας, προσφέρει μοναδική εμπειρία διαμονής αλλά και private εκδηλώσεων στην καρδιά της Αθήνας.

13/08/2024

Το ΥΠΠΟ παραχωρεί κτίριο στην Πλάκα για την έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παραχώρηση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη και θέτει αυστηρούς όρους για την μελλοντική διαχείριση του νέου αυτού κτιρίου.

Αποχαιρετώντας τον Μάρτιν Φίλιπς και τη Τζένη Μαστοράκη

Σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απαιτεί συνεχώς το νέο και το φανταχτερό, η μουσική του Μάρτιν Φίλιπς και η ποίηση της Τζένης Μαστοράκη αποτελούν ένα καταφύγιο σπάνιας ομορφιάς και διακριτικής μελαγχολίας.

Updated | Πού να απευθυνθείτε για βοήθεια και υποστήριξη κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αττική

Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τους πληγέντες αλλά και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.

Η Σάμος, ο φετινός τρύγος με εξαιρετικής ποιότητας Μοσχάτο και οι ιστορίες των παλιών αμπελουργών

Η Σάμος ξεκίνησε για τα καλά τον τρύγο με την πρωταγωνίστρια ποικιλία να βρίσκεται στην καλύτερη έκφραση της.

Το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια θα δοθεί στο Σπίτι της Γυμναστικής

Ο χώρος που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και με τη σειρά του θα στεγάσει το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής θα λάβει το όνομα του τριπλού Ολυμπιονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Επιχορηγήσεις 2.006.000 ευρώ από το ΥΠΠΟ για θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από το πρόγραμμα Δημιουργική Ελλάδα στηρίζει το θέατρο και τους δημιουργούς του.