"Όλη η Αθήνα γίνεται μια σκηνή" και αυτό το καλοκαίρι

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στο κοινό για την υποβολή προτάσεων ώστε να εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του.

Φωκίωνος Νέγρη

Ο Δήμος Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού του με τους δημότες και τους επισκέπτες της Αθήνας, με δράσεις σε όλες τις γειτονιές, σε πλατείες, σε ανοιχτούς χώρους στις επτά δημοτικές κοινότητες, καθώς και στα ανοιχτά θέατρα Κολωνού και Γκράβας, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος με τίτλο "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή". Αφιερώματα, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, πλημμυρίζουν με φως και μουσική την Αθήνα.

Για την κατάρτιση του προγράμματος και προκειμένου να στηριχθούν οι άνθρωποι του πολιτισμού, ο Δήμος Αθηναίων θα εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για την υποβολή προτάσεων. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, και η διάρκεια τους θα είναι από 4-30 Ιουλίου. 

Άλσος Προμπονά

Η αξιολόγηση, η επιλογή και ο προγραμματισμός των προτάσεων που θα υποβληθούν θα πραγματοποιηθούν από την Επιτροπή Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων και η διαδικασία της επιλογής θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου, όπου θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων αρχίζει στις 18 Μαΐου και λήγει στις 31 Μαΐου και γίνεται ηλεκτρονικά μέσω email στο apply@cultureisathens.gr.

Άλσος Παγκρατίου

Οι δράσεις θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του "Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα", του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι το Συμβούλιο αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Οινοτουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας συνολικά.