Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Στόχος η διάθεση υλικών σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Υπεγράφη την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής  (ΕΔΣΝΑ), του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, για την "Πιλοτική δράση επανάχρησης και διάθεσης υλικών στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας".

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας, κος Γιάννης Βούρος και o Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και εκπρόσωπος της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: "Με την αξιοποίηση ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων ξεκινάμε μια πιλοτική δράση στήριξης της εργασίας ευάλωτων συμπολιτών μας".

Στην εκδήλωση υπογραφής, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης, ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σ. Νικολαρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ Κ. Μνηματίδης, η Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ" κ. Μ. Σαρρή-Ηλιάκη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σπ. Μπερδέσης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΑμΚΕ.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Σκοπός του συμφώνου είναι η συνεργασία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, για την υλοποίηση πιλοτικής δράσης, με στόχο την προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων μέσω της επανάχρησης, σε συνδυασμό με την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων και ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Επιπρόσθετα, η τεχνογνωσία και η εμπειρία από την υλοποίηση της δράσης, θα αξιοποιηθούν για την επέκτασή της, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Η πιλοτική δράση έχει αναπτυχθεί κατά τα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών περιφερειών συνδυάζοντάς την ορθολογική διαχείριση των  πόρων και την κοινωνική ευαισθησία (μείωση ανεργίας, διάθεσή υλικών σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες).

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Η ανωτέρω δράση, περιλαμβάνει τρείς διακριτές γραμμές επανάχρησης υλικών, ρουχισμού (είδη ρούχων, προϊόντων ένδυσης), ποδηλάτων και tablet. Η επανάχρηση υλικών πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη (αποσυμφόρηση του τοπικού συστήματος αποβλήτων, μείωση της επιβάρυνσης των φυσικών πόρων) έχει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας και προσφέρει αγαθά σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.