"Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" με το Βασίλη Ζούλια

Οι λάτρεις της υψηλής ραπτικής έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Βασίλη Ζούλια, σχεδιαστή μόδας και αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, στο πλαίσιο της σειράς μαθημάτων του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου.

Βασίλης Ζούλιας

Το 8ο της σειράς μαθημάτων που διοργανώνει το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου στις 27 Μαρτίου (7 μ.μ.) περιλαμβάνει συζήτηση με τον Βασίλη Ζούλια, σχεδιαστή μόδας και αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας.

Ο Βασίλης Ζούλιας δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αρχικά εργάστηκε ως συντάκτης σε περιοδικά μόδας και από το 2002, άνοιξε την μπουτίκ, "Vassilis Zoulias Old Athens", όπου παρουσιάζει limited συλλογές του σε συνδυασμό με πολυτελή αξεσουάρ. Τον χαρακτηρίζει η φράση του Βρετανού φιλοσόφου Φράνσις Μπέικον: "Η μόδα είναι η μόνη προσπάθεια πραγματοποίησης της τέχνης σε ζωντανές μορφές και κοινωνική συναναστροφή". Ο ίδιος συμπληρώνει: "Αυτή η ζωντανή μορφή τέχνης κατέχει τη δύναμη - τη δύναμη να ελέγχει ένα μέρος της εικόνας κάποιου. Ένα άτομο μπορεί να παίξει έναν ρόλο, να ενσαρκώσει μια ιστορία ή να αναπαραστήσει μια εποχή με βάση το τι επιλέγει να φορέσει".

Βασίλης Ζούλιας

Στις δημιουργίες του η αγάπη και η νοσταλγία του για την κομψότητα της παλιάς εποχής είναι εμφανής μέσα από τα ρομαντικά print, τις πληθωρικές φιγούρες με λεπτή μέση, το φίνο στυλ και την αριστοκρατική γοητεία συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν, με σύγχρονο τρόπο. Έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια πιστή πελατεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και δεν είναι λίγες οι φορές που διεθνείς προσωπικότητες επιλέγουν δημιουργίες του για τις επίσημες εμφανίσεις τους. Από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του είναι η συνεργασία με την ενδυματολόγο Πατρίτσια Φιλντ μέσω της οποίας παρουσιάζονται μοναδικά κομμάτια από τη συλλογή του στη δημοφιλή σειρά του Netflix "Emily in Paris". Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ (Κανάρη 4) στην Αθήνα και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ζoom.

Κόστος μαθήματος: 15 € | Κόστος μαθήματος για υποστηρικτές/Φοιτητές/Ανέργους/ΑΜΕΑ: 10 € | Δηλώσεις συμμετοχή έως 24 Μαρτίου, (κατάθεση στον λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR93 0110 4270 0000 4274 8015 718) | Η απόδειξη κατάθεσης, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του καταθέτη με αιτιολογία κατάθεσης "Μαθήματα Κανάρη”, καθώς και ο τρόπος που θέλετε να παρακολουθήσετε το μάθημα (διαδικτυακά ή δια ζώσης), θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kanari4pli@gmail.com | O σύνδεσμος στην πλατφόρμα θα σταλεί σε αυτούς που έχουν δηλώσει διαδικτυακή παρακολούθηση την παραμονή της εκδήλωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.