"Νέοι και νέες για την έμφυλη ισότητα": Μια εκδήλωση για την κατάρριψη των έμφυλων στερεότυπων

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του έργου για την προώθηση της έμφυλης ισότητας και την πρόληψη της έμφυλης βίας, που απευθύνονται σε 900 νεαρά άτομα, ηλικίας 16-30 ετών.

Νέοι και νέες για την έμφυλη ισότητα

Το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την εκδήλωση "Νέοι και νέες για την έμφυλη ισότητα", την Παρασκευή 24/3 (6-8 μ.μ.), που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος EQUAL_GEN,  με συντονιστή φορέα το Κέντρο Διοτίμα και φορείς υλοποίησης το Anasa Cultural Center και τους Emantes International LGBTQIA+ Solidarity.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του έργου για την προώθηση της έμφυλης ισότητας και την πρόληψη της έμφυλης βίας, που απευθύνονται σε 900 νεαρά άτομα, ηλικίας 16-30 ετών. Δουλεύοντας με τη νέα γενιά στόχος είναι να δημιουργηθούν ρωγμές στα έμφυλα στερεότυπα και ρόλους, που επηρεάζουν καθοριστικά τις επιλογές των νέων στην εκπαίδευση, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την εργασία, διαιωνίζοντας την έμφυλη ανισότητα και βία.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, δύο καλλιτεχνικά δρώμενα για να πάρετε μια γεύση από τα διαδραστικά εργαστήρια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τέχνη για να προσεγγίσουμε ζητήματα έμφυλης δικαιοσύνης, βιωματικά και εξωγλωσσικά.

Το πρόγραμμα

Α’ μέρος: 6-7 μ.μ.
Θα απευθύνει χαιρετισμό Εκπρόσωπος του Διαχειριστή Επιχορήγησης

Εισηγήσεις: 

•"Γιατί η ισότητα αφορά τη νέα γενιά; Συνέργειες και δράσεις για μια πολύπλευρη προσέγγιση", Δέσποινα Σταματάκη (συντονίστρια έργου), Κέντρο Διοτίμα 

•"Ισότητα χωρίς διακρίσεις: ΛΟΑΤΚΙΑ+ πρόσφυγες/ισσες και συμπερίληψη", Λία Ζαχαριάδη (συντονίστρια ομάδων κοινότητας), Emantes International LGBTQIA+ Solidarity

•"Προσεγγίζοντας την ισότητα των φύλων μέσα από την τέχνη", Γκρέις Νουόκε (υπεύθυνη παραγωγής) & Μαρίνα Νάκη (συντονίστρια παραγωγής), Anasa Cultural Center

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Διάλειμμα: 15 λεπτά, στο χώρο θα υπάρχει catering και μουσική

Β’ μέρος: 7.15-8μμ
•spoken word με ομάδα κρουστών του Anasa Cultural Center

•θεατρικό δρώμενο από την καλλιτεχνική ομάδα Tunnel of oppression

Το έργο "EQUAL_GEN: Νέοι και νέες για την ισότητα των φύλων" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Διοτίμα, το Anasa Cultural Center και τους Emantes International LGBTQIA+ Solidarity.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.