Δωρεάν ανοικτή πρόσβαση για όλους στο βιβλίο από τo Future Library

Παρουσίαση της καμπάνιας «Επενδύουμε στο Βιβλίο 2023 - 2025» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Future Library Future Library

Τo Future Library, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 με αφορμή το βραβείο "Πρόσβαση στη Μάθηση" από το Ίδρυμα "Bill & Melinda Gates Foundation" (2010) εδρεύει στο κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. To δίκτυο περιλαμβάνει 101 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, διάσπαρτες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Από το 2012 μέχρι σήμερα, με πρωτοβουλία και υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Future Library έχει ενισχύσει 75 βιβλιοθήκες με περισσότερες από 45.000 νέες εκδόσεις

Μέλη του αποτελούν, εν δυνάμει, όλες οι Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες αφού σαν οργανισμός λειτουργεί συμπληρωματικά στην υποστήριξη των αρμόδιων Υπουργείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ιδιαίτερα μετά τη μεταφορά της στις νέες της εγκαταστάσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Οι βιβλιοθήκες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν να λειτουργούν και να συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Η συνεχής διεύρυνση του αναγνωστικού κοινού επιτάσσει την ανάγκη στήριξης και διευκόλυνσης για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στη γνώση και την ανάγνωση. Σύμφωνα με έρευνα του "Future Library” που διεξήχθη από τον Μάιο του 2022 έως τον Ιούλιο του 2022 και αφορά δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς (εν μέσω πανδημίας), φαίνεται ότι στην πλειονότητα των βιβλιοθηκών, οι έντυπες συλλογές ανανεώνονται ετησίως. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Future Library  εντείνει τις προσπάθειες για να προσελκύσει το ενδιαφέρον κι άλλων δωρητών ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερα καινούργια βιβλία σε περισσότερες βιβλιοθήκες. 

Το διάστημα 2023-2025 με σύνθημα "Επενδύουμε στο Βιβλίο" το Future Library στοχεύει στην ανάπτυξη της δράσης του εμπλουτισμού των συλλογών των βιβλιοθηκών, προκειμένου 20.000 βιβλία κάθε χρόνο να βρίσκονται στα ράφια των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα και στα χέρια των αναγνωστών τους.

Την Πέμπτη  23 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας "Επενδύουμε στο Βιβλίο 2023 - 2025" στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που στηρίζει την πρωτοβουλία. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: 
Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιάννης Μπουτάρης, χημικός – οινολόγος και υποστηρικτής της καμπάνιας και Γιάννης Τροχόπουλος, συνιδρυτής του οργανισμού Future Library. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δέσποινα Βογιατζόγλου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και από το κανάλι του Future Library στο YouTube.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.