"Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" με τη Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis

Συζήτηση με τη Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis, ιστορικό του ενδύματος και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, για θέματα που αφορούν την ελληνική μόδα και τον οίκο Parthenis.

Parthenis

Στο πολιτιστικό κέντρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου (Κανάρη 4), τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου (7 μ.μ) θα πραγματοποιηθεί ένα ενδιαφέρον μάθημα με εισηγήτρια την Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis.

Το μάθημα θα γίνει είτε με φυσική παρουσία, στον πολιτιστικό κέντρο του ΙΒΠ (Κανάρη 4), όπου στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του θα υπάρχει παρουσίαση των συλλογών του οίκου Parthenis, είτε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (ειδικά αυτές με φυσική παρουσία) μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 17/2 (2.30 μ.μ)., καταβάλλοντας το κόστος της στο λογαριασμό του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR93 0110 4270 0000 4274 8015 718). Η απόδειξη κατάθεσης, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του καταθέτη με αιτιολογία κατάθεσης "Μαθήματα Κανάρη”, καθώς και ο τρόπος που θέλετε να παρακολουθήσετε το μάθημα (διαδικτυακά ή δια ζώσης) θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kanari4pli@gmail.com

Τα ρούχα που συνθέτουν το σύμπαν Parthenis είναι σχεδιασμένα ώστε να αποτελούν καθημερινά αντικείμενα φορέσιμης τέχνης, με ξεκάθαρα, κλασικά σχέδια που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα στερεότυπα μεγέθους ή φύλου. Αυτές είναι οι βασικές αξίες που διατρέχουν κάθε συλλογή του οίκου, μετουσιωμένες σε κομμάτια που δένουν αρμονικά το ένα με το άλλο, για να συνθέσουν ένα αισθητικό σύνολο που δεν γνωρίζει σεζόν και τάσεις.

Τα εμβληματικά αλλά καθημερινά ρούχα του brand είναι μια ωδή στο αθλητικό chic που χρωματίζεται από μια μποέμ, χαλαρή διάθεση. Μία μοναδική έμπνευση του Δημήτρη Παρθένη, που ίδρυσε τον οίκο τη δεκαετία του εβδομήντα, η κομψή, συμβολικά Ελληνική αισθητική του Parthenis έχει εξελιχθεί οργανικά, παραμένοντας πάντα σημερινή, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση πλέον, της κόρης του Ορσαλίας. Αυτή η σύγχρονη ενσάρκωση της απλής, ξεκάθαρης κομψότητας, που αποτελεί την άμεσα αναγνωρίσιμη ταυτότητα των ρούχων Parthenis, είναι μία διαχρονική και πάντα επίκαιρη δήλωση στιλ.

Κόστος μαθήματος: 15 € | Κόστος μαθήματος για υποστηρικτές/Φοιτητές/Ανέργους/ΑΜΕΑ: 10 € | Ο σύνδεσμος στην πλατφόρμα θα σταλεί σε αυτούς που έχουν δηλώσει διαδικτυακή παρακολούθηση την παραμονή της εκδήλωσης 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.