Μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του χώρου της εστίασης, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, πραγματοποιείται από 4 έως 7 Φεβρουαρίου, στο MEC Παιανίας, με παράταση μίας ημέρας λόγω σημερινής αναβολής της εξαιτίας της κακοκαιρίας.
"Παρών" στην έκθεση δίνει και φέτος πλήθος παραγωγών καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων. Τιμώμενη περιφέρεια στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δέκα επιχειρήσεις από την Ιταλία έρχονται ως εκθέτες σε ειδικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών. Στη διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες σε σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις με το τρίπτυχο "Βιωσιμότητα", "Farm to Table" και "Αυθεντικότητα" να δίνει φέτος τον τόνο σε ένα μοναδικό concept για τα εγχώρια δεδομένα. Ενημέρωση, τεχνική και γευσιγνωσία χαρακτηρίζουν τις φετινές εκδηλώσεις.
Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων εντάχθηκε για πρώτη χρονιά το Drink & Spirits event, θεωρία και πράξη συναντιούνται στους χώρους της Premium έκθεσης με καλεσμένους που μαγειρεύουν και συζητούν για τις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις ενώ η δημοφιλής εκδήλωση "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" και ο οικοδεσπότης σεφ Κώστας Μπουγιούρης, μέσα από τοπικές συνταγές, "ταξιδεύουν" γαστρονομικά τους επισκέπτες της έκθεσης στην ελληνική επικράτεια με κεντρική παρουσιάστρια την Εύα Παρακεντάκη. Τέλος, η έκθεση περιλαμβάνει και δύο διαφορετικές βραβεύσεις: τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των "Athens Fine Food Awards (AFFA) 2023" και την ανακοίνωση της λίστας των 100 καλύτερων εστιατορίων στην Ελλάδα για το 2023, όπως αναδείχθηκαν από το κοινό των Dreaters.
Η έκθεση θα λειτουργήσει κανονικά αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.