Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ανακατασκευή του αναψυκτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας ©John Stathis

Ένα κτήριο-τοπόσημο της Ελευσίνας, το Αναψυκτήριο της Παραλίας, κατέχοντας δεσπόζουσα θέση στο παραλιακό μέτωπο, "αναγεννάται" αυτή τη χρονική περίοδο μετά από συστηματικές προσπάθειες του Δήμου Ελευσίνας ιδίως μέσω της Δημοτικής Αρχής, και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και παραχωρείται με ειδική νομοθετική ρύθμιση για συνολικό διάστημα 10 ετών στον Δήμο Ελευσίνας.

Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, που ξεκίνησε πριν από ορισμένες ημέρες, σύντομα το σύγχρονο νέο κτίριο θα φιλοξενήσει πληθώρα καλλιτεχνικών έργων και δράσεων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τη χρονιά του τίτλου και εν συνεχεία, θα παραμείνει ως ένα ακόμη υποδειγματικό έργο παρακαταθήκης στην πόλη.

Ανακατασκευή του αναψυκτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας
©John Stathis

Οι εργασίες ανακατασκευής του παλαιού κτηρίου του Αναψυκτηρίου είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη και θα αναβαθμίσουν το ακίνητο τόσο κατασκευαστικά όσο και λειτουργικά. Περιλαμβάνουν όχι μόνο τη συνολική αποκατάσταση τοιχοποιίας, στέγης, κουφωμάτων, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών, αλλά συνολικότερα την ενεργειακή του αναβάθμιση, καθώς και τη δημιουργία χώρων κατάλληλων για ΑμΕΑ.

Ανακατασκευή του αναψυκτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας
©John Stathis

Συμπληρωματικά, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος φωτισμού για την ανάδειξη όχι μόνο του ανακαινισμένου ακίνητου, αλλά και του νέου παραλιακού δημοσίου χώρου. Το έργο ανακαίνισης και αποκατάστασης του Αναψυκτηρίου αποτελεί ευγενική χορηγία από την κατασκευαστική εταιρεία "Καρπάθιος ΑΕ", που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ελευσίνας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό της, τον προσεχή μήνα.

Ανακατασκευή του αναψυκτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας
©John Stathis

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ η από κοινού επιδίωξη του Δήμου Ελευσίνας και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι η δημιουργία ενός ακόμη έργου παρακαταθήκης, που θα κληροδοτήσει στη Πόλη ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Πρόκειται άλλωστε, για έναν μοναδικό χώρο αναψυχής και πολιτισμού, συνυφασμένο και άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.