"Μια μικρή Ελλάδα" στη γιορτινή Αθήνα

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιούνται στο Πεδίον του Άρεως συναυλίες, εργαστήρια παραδοσιακού χορού και υφαντικής τέχνης και διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών.

Χριστούγεννα

Φέτος τα Χριστούγεννα ο πολιτισμός, η λαϊκή τέχνη και η παράδοση χαρίζουν το δικό τους παλμό στις εορταστικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο Πεδίον του Άρεως.

Από σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι και επισκέπτες - τριες του αγαπημένου πάρκου της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, να απολαύσουν συναυλίες παραδοσιακών οργάνων, να γνωρίσουν χορούς από κάθε γωνία της Ελλάδας, να παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών και να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της λαϊκής τέχνης για τέσσερις ολόκληρες μέρες από νωρίς το πρωί ως και αργά το μεσημέρι. Καθημερινά θα απολαμβάνουμε συναυλίες παραδοσιακής μουσικής από κορυφαίους δεξιοτέχνες, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κωτσίνη, με αφιερώματα στα χορδόφωνα, ιδιόφωνα, μεμβρανόφωνα και αερόφωνα όργανα.

Στα πρωινά εργαστήρια (11 π.μ), στις 23 Δεκεμβρίου και ανήμερα τα Χριστούγεννα θα μυηθούμε στον κόσμο της υφαντικής τέχνης και θα φτιάξουμε εργόχειρα σε αργαλειούς, ενώ Παραμονή Χριστουγέννων θ’ απολαύσουμε λαϊκά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και θα ξετυλίξουμε το νήμα χριστουγεννιάτικων αφηγήσεων σ’ ένα συμμετοχικό εργαστήριο αφήγησης. Το θέατρο σκιών δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα της "Μικρής Ελλάδας" στις 24 Δεκεμβρίου με την παρουσία του Άθου Δανέλλη που θα μας αποκαλύψει τα μυστικά των ήχων στο θέατρο σκιών. Νησιώτικα γλέντια και μουσικές από τη Μακεδονία και τη Θράκη ως και την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το Μωριά και τη Στερεά Ελλάδα, συνοδευόμενες από χορευτικά συγκροτήματα, θα μας ταξιδέψουν εορταστικά στις μαγικές γωνιές της Ελλάδας, προσδίδοντας στα φετινά Χριστούγεννα της Αθήνας πολύτιμες, παραδοσιακές νότες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: "Εμπνεόμαστε διαχρονικά από την παράδοση, ειδικά στις μεγάλες γιορτές όπου ο ρόλος της είναι κυρίαρχος και παράγουμε πολιτισμό για τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της Αττικής. Η "Μικρή Ελλάδα” παντρεύει το χθες με το σήμερα με βιωματικό τρόπο και αντιμετωπίζει την παράδοση με μία σύγχρονη ματιά. Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες σε ένα τετραήμερο που συνδυάζει τη γνώση με την ψυχαγωγία”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.