Η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Η ιστορικός θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα "200 χρόνια από το '21, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: οι ανατροπές παγιωμένων απόψεων που αντέξαμε".

Μαρία Ευθυμίου

Στον χώρο του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Πατάκη (Ακαδημίας 65), στις 13 Δεκεμβρίου (7 μ.μ), θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου με θέμα "200 χρόνια από το '21, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: οι ανατροπές παγιωμένων απόψεων που αντέξαμε".

Η Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σορβόννη. Είναι καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο διδάσκει από το 1981. Από το 2007 διδάσκει δωρεάν, σε όλη την Ελλάδα, κύκλους παγκόσμιας και ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν καλύψει περί τις 3.500 ώρες διδασκαλίας και τα έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί έξι βιβλία Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί περί τα 70 άρθρα και συμβολές της σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το έτος 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία της Μόνο λίγα χιλιόμετρα. Ιστορίες για την Ιστορία και το Ρίζες και θεμέλια. Οδόσημα της ιστορίας του Ελληνισμού σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Penthouse του "Grand Hyatt Athens" είναι η επιτομή της πολυτέλειας για τις ιδιωτικές σας εκδηλώσεις

Με μια ευρεία γκάμα παροχών υψηλών προδιαγραφών, η εξαιρετικής αισθητικής σουίτα του ξενοδοχείου που γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο της αθηναϊκής φιλοξενίας, προσφέρει μοναδική εμπειρία διαμονής αλλά και private εκδηλώσεων στην καρδιά της Αθήνας.

13/08/2024

Το ΥΠΠΟ παραχωρεί κτίριο στην Πλάκα για την έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παραχώρηση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη και θέτει αυστηρούς όρους για την μελλοντική διαχείριση του νέου αυτού κτιρίου.

Αποχαιρετώντας τον Μάρτιν Φίλιπς και τη Τζένη Μαστοράκη

Σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απαιτεί συνεχώς το νέο και το φανταχτερό, η μουσική του Μάρτιν Φίλιπς και η ποίηση της Τζένης Μαστοράκη αποτελούν ένα καταφύγιο σπάνιας ομορφιάς και διακριτικής μελαγχολίας.

Updated | Πού να απευθυνθείτε για βοήθεια και υποστήριξη κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αττική

Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τους πληγέντες αλλά και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.

Η Σάμος, ο φετινός τρύγος με εξαιρετικής ποιότητας Μοσχάτο και οι ιστορίες των παλιών αμπελουργών

Η Σάμος ξεκίνησε για τα καλά τον τρύγο με την πρωταγωνίστρια ποικιλία να βρίσκεται στην καλύτερη έκφραση της.

Το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια θα δοθεί στο Σπίτι της Γυμναστικής

Ο χώρος που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και με τη σειρά του θα στεγάσει το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής θα λάβει το όνομα του τριπλού Ολυμπιονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Επιχορηγήσεις 2.006.000 ευρώ από το ΥΠΠΟ για θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από το πρόγραμμα Δημιουργική Ελλάδα στηρίζει το θέατρο και τους δημιουργούς του.