Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Πάρτε μια πρώτη γεύση και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα

Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι ονειρευόμαστε να φτιάξουμε βαλίτσες για μικρές και μεγάλες αποδράσεις. Εμείς κάναμε την αρχή γυρίζοντας την Ελλάδα και τον πλανήτη και σας ετοιμάσαμε την πιο ταξιδιάρικη και νόστιμη έκδοση του χειμώνα, το περιοδικό Taste & Travel που κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, προαιρετικά μαζί με το αθηνόραμα στα περίπτερα.

Περπατήσαμε στην ανανεωμένη Θεσσαλονίκη και καλέσαμε τους βραβευμένους σεφ και εστιάτορες της γαστρονομικής πρωτεύουσας της UNESCO να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλο μας στην ολοκαίνουργια Αγορά Μοδιάνο. Tαξιδέψαμε στη Μακεδονία σε δυο διαφορετικές γαστρονομικές διαδρομές, μια του κρέατος και μία του κρασιού, συναντήσαμε κτηνοτρόφους τέταρτης ή πέμπτης γενιάς και οινοποιούς με βαθιά οικογενειακή παράδοση, αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και διάθεση εξέλιξης και καινοτομίας με σεβασμό στο terroir. 

Κοιμηθήκαμε με τον απαλό ήχο των νιφάδων που έπεφταν έξω απ΄ το ξύλινο παράθυρό μας σε ένα cabin house στο Εθνικό Πάρκο Gauja στη Βαλτική και περπατήσαμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Εσθονίας απολαμβάνοντας pirukas, "τσέπες" ζύμης γεμάτες με κρέας, λάχανο ή μανιτάρια). Δρασκελίσαμε την πόρτα ενός παλιού κρεοπωλείου στην αρτίστικη γειτονιά El Born στη Βαρκελώνη για να..  πιούμε με το στόμα μας γιατί εξελίσσεται στη νέα πρωτεύουσα των μπαρ. Δοκιμάσαμε νεολογισμούς με τοπικό χρώμα όπως τα "τραχαντσίνι" (όταν ο τραχανάς συνάντησε τα arancini) και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με το επίπεδο των νέων  εστιατορίων της Ηπείρου. Πηραμε το λαπτοπ μας και πιασαμε θεση σ’ ένα hot desk με θέα τον Tάγο για να δούμε πως η Λισαβόνα εξελίσσεται σε Μέκκα των ψηφιακών νομάδων, απολαύσαμε σύγχρονη τέχνη εκεί που δεν το περιμέναμε, στη γαλήνια αγροτική εξοχή του Σεν Μόριτζ.

Αγκαλιάσαμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν νέους δρόμους στο αργό ταξίδι, τη βιωσιμότητα και την αειφορία και τη συμπερίληψη. Απο τον γαστρονομικο ακτιβισμο του χορτοφαγικού-vegan εστιατορίου "Tian" στη Βιέννη που βασίζεται στην αειφόρα λογική "από τη ρίζα έως το φύλλο" μέχρι τις νέες στολές και τις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών που πάνε πέρα από το βιολογικό φύλο και προάγουν τη συμπερίληψη.

Καλά χειμερινά ταξίδια να έχουμε! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.