Αναβάθμιση της Πλατείας Μεσολλογίου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης από την Περιφέρεια Αττικής

Αισθητική και λειτουργική αναδιαμόρφωση του δημόσιου χώρου προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο.

Περιφερειάρχης Αττικής

Την πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου της Πλατείας Μεσολογγίου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δ. Νάνου.

Το έργο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 495.997,02 ευρώ και αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για την παιδική χαρά και την πλατεία, καθώς επίσης εμπλουτισμό του πρασίνου και εγκατάσταση συστήματος άρδευσης, με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής, ο οποίος θα μπορεί να προσελκύσει άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων.

Περιφερειάρχης Αττικής

Όλες οι παρεμβάσεις που προτείνονται θα είναι ήπιες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Η αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση της παιδικής χαράς, περιλαμβάνει την προμήθεια πιστοποιημένων οργάνων, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής με τις ενδεδειγμένες προδιαγραφές ασφαλείας.
Παράλληλα, η διαμόρφωση με νέες φυτεύσεις θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη βλάστηση του χώρου, με διάσπαρτους θάμνους και φυτά, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του απαραίτητου αρδευτικού συστήματος ποτίσματος.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το έργο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε: "Η αναβάθμιση των χώρων πρασίνου και αναψυχής της Αττικής μας, δίνει την προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής των πολιτών μας και κυρίως, αποτελούν ένα καταφύγιο ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού για τα παιδιά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός και σε συνεργασία με τους Δήμους, αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο πόρο προκειμένου οι πολίτες μας να απολαμβάνουν όμορφες στιγμές στην, ούτως ή άλλως, απαιτητική καθημερινότητα". 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Ι. Κωνσταντάτος, ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για την συνδρομή του στην υλοποίηση του έργου, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί μια συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.