"Vamvakou Revival": Καλοκαίρι στη Βαμβακού Λακωνίας

Εκδηλώσεις, προγράμματα, φύση και ξεγνοιασιά στον Πάρνωνα.

vamvakou revival

Το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας ξεκινά το καλοκαίρι με ένα μοναδικό φεστιβάλ και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Πρωτότυπα προγράμματα και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια θα συνεχίζονται μέχρι το φθινόπωρο. Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται από τη "Vamvakou Revival" στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με την αποκλειστική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τον Ιούλιο, θα ακουστούν μοναδικές μελωδίες σε μία συναυλία με το "Oros Ensemble" (16/07) στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα Ρούγα της Βαμβακούς και θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό ταξίδι με τους μεγάλους συνθέτες από τον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης (23/07) στην κεντρική πλατεία του χωριού. Έπίσης, ένα διαφορετικό μάθημα Yoga στη φύση καλεί όλη την οικογένεια να συμμετέχει με τις Μαρία - Άννα Βλάχου και Μαριάνθη Πέππα.

vamvakou revival

Παράλληλα, όσον αφορά τα παιδιά, η Βαμβακού αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια των μικρών επισκεπτών της φτιάχνοντας ένα διαφορετικό βιβλίο επισκεπτών με εικόνες, σε ένα πρόγραμμα με τον Γρηγόρη Δουλιώτη, ενώ οι μικροί συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια στο κοινωνικό πρόγραμμα αθλητισμού, "Futbolnet", που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το "Barca Foundation" από την "Οργάνωση Γη". Εκπαιδευτικά, εικαστικά, παιχνίδια και κατασκηνωτικά προγράμματα με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη και τον Ευάγγελο Θεοδώρου, αλλά και μία διασκεδαστική παράσταση κουκλοθεάτρου με τις Στρίγκλες και τη Χριστίνα Αγγελοπούλου περιμένουν τα παιδιά αυτόν τον Ιούλιο στο χωριό.

vamvakou revival

Τον Αύγουστο, ο υπαίθριος κινηματογράφος της Βαμβακούς έρχεται με την προβολή της ταινίας "Η ιερότητα του Βουνού" (06/08), η "Βαμβακού η κυρά, θυμάται, στοχάζεται και περιμένει" σε μία παρουσίαση του θεατρικού έργου της Μάρως Γεώργα με την ηθοποιό, Φλώρα Καλομοίρη (13/08) και μία μουσική περιπλάνηση στου έρωτα και της αγάπης τις μελωδίες έρχεται μέσα από τη φωνή της ξεχωριστής ερμηνεύτριας και ηθοποιού, Αλίνας Κωτσοβούλου, και με τη συνοδεία της πιανίστα, Μάρως Θεοδωράκη (27/08).

Εικαστικά εργαστήρια με την Ποτούλα Λαφόγιαννη, θεατρικό παιχνίδι, πικ νικ και μπουγέλα με τη Φλώρα Καλομοίρη, εκπαιδευτικά προγράμματα και το ταξίδι της ψηφίδας με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη και κατασκηνωτικά παιχνίδια στη φύση με τον Ευάγγελο Θεοδώρου περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες. Στο τέλος του μήνα, στις 27 και 28 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με την ομάδα Φάλτσο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ δείτε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.