Το Young book designers award 2022 απονέμει τα πρώτα του βραβεία

Το Goethe-Institut καλεί τη δημιουργική κοινότητα νέων designers σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο με βάση την εικονογράφηση βιβλίων.

1o βραβείο ©Tassos Vretos

Τα αποτελέσματα για την πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού Young book designers ανακοινώνονται. Ο πρωτότυπος και φιλόδοξος θεσμός που μόλις ξεκίνησε, κατάφερε ήδη να προσελκύσεί έναν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από designers εως και 35 ετών. Το Goethe-Institut, το παγκόσμιας εμβέλειας και δράσης πολιτιστικό ίδρυμα Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θέτει ως στόχο του την προώθηση της γερμανικής γλώσσας, τη στήριξη μιας διεθνούς πολιστικής συνεργασίας. Στα πλαίσια οργάνωσης προγραμμάτων για την προώθηση ενός διαπολιτισμικού διαλόγου συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ, Stiftung Buchkunst και τη Frankfurt Bookfair για την απονομή βραβείων σε νέους/νέες Έλληνες/-ίδες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων. 

Αχιλλέας Τζάλλας
© Alexandros Xristopoulos

Στόχος του διαγωνισμού είναι μια καινοτόμα, σύγχρονη προσέγγιση για την ανάπτυξη του βιβλίου. "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του πρώτου διαγωνισμού για νέους σχεδιαστές", δηλώνει η Βeate Köhler, διευθύντρια του Goethe-Institut Thessaloniki. "Τα βιβλία πάντα μας συγκινούν. Τι καλύτερο από το να ανοίγεις ένα βιβλίο για πρώτη φορά και να διαπιστώνεις την επιρροή που έχει η τυπογραφία, οι εικόνες ή η σελιδοποίησή του στη σκέψη και το συναίσθημά σου. Και πόσο συναρπαστικό, όταν η τέχνη του σχεδιασμού βιβλίων εξελίσσεται από μια νέα γενιά designers".

Μάριος Σταμάτης 1o βραβείο
©Tassos Vretos

Την πρώτη (1η) θέση στα φετινά Young Book Designers Awards κατέκτησαν ο Μάριος Σταμάτης και η Βασιλική-Μαρία Πλαβού από το Studio Precarity με το αφιερωματικό λεύκωμα "Από την Καταγραφή στο Απρόσμενο” που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 70 ετών του Ομίλου Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας. Στην έκδοση καταγράφεται το σύνολο των κτιριακών μελετών του ΟΤΕ (από την αρχιτεκτονική κλίμακα έως την επίλυση διακοσμητικών λεπτομερειών) και αναδεικνύει επιλεγμένες μελέτες ανάλογα
με τη σημασία του κτίσματος.

Βασιλική-Μαρία Πλαβού
©Tassos Vretos

Επιπλέον διακρίθηκαν ο σχεδιαστής Αχιλλέας Τζάλλας με το έργο "Σύσσημον ή
τα Κεφάλαια: Βιβλίο πρώτο"
των εκδόσεων "Το ροδακιό" και ο σχεδιαστής Ιωάννης Μαρκάκης με το "Parallel Crisis: the immobilized time itself”, της Empty Square.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.