Τι θα δούμε τον Ιούλιο στο Αστεροσκοπείο;

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου πραγματοποιεί δύο θεματικές ομιλίες γύρω από τη διαστημική φυσική, καθώς και μια μουσική βραδιά κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό.

Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, πλέον των τακτικών ξεναγήσεων για το κοινό που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, φιλοξενεί για τον μήνα Ιούλιο δύο θεματικές ομιλίες σε θέματα διαστημικής φυσικής, οι οποίες θα δοθούν από διαπρεπείς ερευνητές στον χώρο τους, καθώς και μια μουσική βραδιά που θα συνοδεύεται από παρατήρηση του ουρανού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

13/7 (9.30 μ.μ.) "Space weather impacts on spacecraft"

Η ομιλία αφορά τις επιδράσεις του διαστημικού καιρού στις διαστημικές αποστολές και θα δοθεί από το Dr. Sébastien Bourdarie, ερευνητή στο Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (Office National d'Etudes et de Recherches Aérospatiales). Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

20/7 (9.30 μ.μ.) "Historical Auroral Displays and Millennial Space-Weather History"

Η ομιλία αφορά σημαντικές παρατηρήσεις σέλαος στην ιστορία του διαστημικού καιρού και θα δοθεί από τον Dr. Hisashi Hayakawa, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Nagoya της Ιαπωνίας. Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Στις παραπάνω βραδιές θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με τους σπουδαίους ερευνητές, καθώς θα βρίσκονται στην Αθήνα με αφορμή το μεγάλο διεθνές συνέδριο COSPAR, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας 16-24 Ιουλίου.

Οι ομιλίες θα δοθούν στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη. Όποιοι από τους επισκέπτες επιθυμούν να συνεχίσουν με παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας μπορούν να λάβουν εισιτήριο με κόστος 3 ευρώ.

15/7 (9 μ.μ.) "Από τη Γη στον Ουρανό"

Η Δημοτική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζει μια μουσική βραδιά στον κήπο του Αστεροσκοπείου στο Θησείο σε ένα ταξίδι από τη Γη στον ουρανό. Τραγούδια γνωστών συνθετών, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις θα μας ταξιδέψουν στα αστέρια, από τους μουσικούς της φιλαρμονικής ορχήστρας.

Τραγουδούν οι: Βασίλης Γισδάκης και Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού.
Μουσική διεύθυνση: Κώστας Νικολέας.

Την μουσική παράσταση ακολουθεί παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Είσοδος: €10 για τους ενήλικες / €5 για τα παιδιά.

Προκράτηση εισητηρίων στα τηλέφωνα: 210 3490160 και 210 3490055 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 11π.μ-2 μ.μ. και στο e-mail: visitorcenter@noa.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το ΥΠΠΟ παραχωρεί κτίριο στην Πλάκα για την έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παραχώρηση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη και θέτει αυστηρούς όρους για την μελλοντική διαχείριση του νέου αυτού κτιρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2024

Αποχαιρετώντας τον Μάρτιν Φίλιπς και τη Τζένη Μαστοράκη

Σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απαιτεί συνεχώς το νέο και το φανταχτερό, η μουσική του Μάρτιν Φίλιπς και η ποίηση της Τζένης Μαστοράκη αποτελούν ένα καταφύγιο σπάνιας ομορφιάς και διακριτικής μελαγχολίας.

Updated | Πού να απευθυνθείτε για βοήθεια και υποστήριξη κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αττική

Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τους πληγέντες αλλά και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.

Η Σάμος, ο φετινός τρύγος με εξαιρετικής ποιότητας Μοσχάτο και οι ιστορίες των παλιών αμπελουργών

Η Σάμος ξεκίνησε για τα καλά τον τρύγο με την πρωταγωνίστρια ποικιλία να βρίσκεται στην καλύτερη έκφραση της.

Το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια θα δοθεί στο Σπίτι της Γυμναστικής

Ο χώρος που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και με τη σειρά του θα στεγάσει το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής θα λάβει το όνομα του τριπλού Ολυμπιονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Επιχορηγήσεις 2.006.000 ευρώ από το ΥΠΠΟ για θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από το πρόγραμμα Δημιουργική Ελλάδα στηρίζει το θέατρο και τους δημιουργούς του.

Αρχαία Όλυνθος: Μοναδική εμπειρία περιήγησης στον χώρο και στον χρόνο

Ο εκσυγχρονισμένος χώρος πληροφόρησης της Αρχαίας Ολύνθου προσφέρει στους επισκέπτες μια πρωτοποριακή και διαδραστική εμπειρία εξερεύνησης της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.