Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη, σηματοδοτώντας τη 13η διεξαγωγή των βραβείων.

Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής ©Μπάμπης Λουϊζίδης

Ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa παρουσίασε την Τρίτη 5 Ιουλίου, για 13η συνεχόμενη χρονιά, τα Βραβεἰα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.  Στα φετινά Βραβεία υποβλήθηκαν συνολικά 208 συμμετοχές. Από τις συνολικά 157 διαφορετικές ομάδες συμμετεχόντων διακρίθηκαν 38 φιναλίστ. 

Τη φετινή διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και πραγματοποίησαν τις απονομές οι διακεκριμένοι αρχιτέκτονες, Guillermo López (ΜΑΙΟ), Δημήτρης Διαμαντόπουλος και Μόρφω Παπανικολάου. Η πρωτοβουλία Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 απένειμε διακρίσεις για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο, το καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα, την καλύτερη μελέτη και την καλύτερη νέα αρχιτεκτονική σε υφιστάμενο κτήριο. 

Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022
©Μπάμπης Λουϊζίδης

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι: 
Fabrizio Barozzi - Alberto Veiga, Αρχιτέκτονες, Διευθυντές BAROZZI VEIGA, Βαρκελώνη - Ισπανία
Florian Idenburg, Αρχτέκτων, Διευθυντής SO - IL, Νέα Υόρκη - ΗΠΑ και 
Yoshiharu Tsukamoto, Αρχιτέκτων, Καθηγητής Tokyo University, Διευθυντής ATELIER BOW-WOW, Τόκιο - Ιαπωνία.  

Επιπλέον, για πέμπτη συνεχή χρονιά, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Συναδέλφων για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη μελέτη, με απονομή ενός βραβείου ανά κατηγορία. Κριτές σε αυτά τα βραβεία ήταν οι 157 αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι. Στόχος των Βραβείων Συναδέλφων είναι η αξιολόγηση του αρχιτεκτονικού έργου από τους ίδιους τους δημιουργούς και η εξαγωγή συμπερασμάτων από τον βαθμό σύμπτωσης ή απόκλισης από την κρίση της προσκεκλημένης κριτικής επιτροπής. Την ημέρα της εκδήλωσης κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις DOMa ο τόμος Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022, στον οποίο παρουσιάζονται οι 38 φιναλίστ. 

Δείτε εδώ τα διακριθέντα έργα και μελέτες.

Γίνετε συνδρομητής έως την Τρίτη 12 Ιουλίου και λάβετε δωρεάν τον τόμο των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 που παρουσιάζει όλα τα διακριθέντα έργα. Κάνετε εδώ την εγγραφή σας έως 12/07, λάβετε επιπλέον δωρεάν τον τόμο των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 και γίνετε σταθερός αναγνώστης περιοδικών εκδόσεων με σύγχρονη επιμελητική προσέγγιση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την αρχιτεκτονική, από την Ελλάδα στον κόσμο. Η συνδρομή περιλαμβάνει πέντε τεύχη του περιοδικού ΔΟΜΕΣ, δύο τεύχη του περιοδικού DOMa και τον τόμο των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2023.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.