Η πόλη σε φεστιβαλικό πυρετό

Η πόλη έχει μπει για τα καλά σε φεστιβαλικό mood και οι προσκλήσεις πέφτουν βροχή για εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες με τη στήριξη ιδιωτικών και δημόσιων θεσμών και με δωρεάν είσοδο που κορυφώνονται όσο μπαίνει το καλοκαίρι.

This is Athens City Festival

Η προηγούμενη εβδομάδα γέμισε πολλά μουσεία με αφορμή τα DJ sets και τις δωρεάν εκδηλώσεις για την ημέρα και νύχτα των Μουσείων, πλημμύρισε με party διάθεση την πλατεία Θεάτρου και το Ζάππειο στο πλαίσιο του Τhis is Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, γέμισε το Instagram με εικόνες από τις φαντασμαγορικές εγκαταστάσεις της έκθεσης "Plasmata" που διοργανώνει η Στέγη Ωνάση στο Πεδίον του Άρεως (αν και προσωπικά με κέρδισε περισσότερο το πιο αφηγηματικό έργο των Eva & Franco Mattes "THE BOTS", μια διεισδυτική όσο και παιγνιώδης διερεύνηση του "αόρατου" εργατικού δυναμικού που καθαρίζει τις διαδικτυακές πλατφόρμες από υβριστικό, κακοποιητικό και βίαιο περιεχόμενο).

PLASMATA, ΤHE BOTS, Eva & Franco Mattes
© Stelios Tzetzias
Eva & Franco Mattes, "THE BOTS"

Η πόλη έχει μπει για τα καλά σε φεστιβαλικό mood και οι προσκλήσεις πέφτουν βροχή για εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες με τη στήριξη ιδιωτικών και δημόσιων θεσμών και με δωρεάν είσοδο που κορυφώνονται όσο μπαίνει το καλοκαίρι. Από τη μια ο πλουραλισμός και η συνεχής προσφορά μας εξιτάρουν, ειδικά ύστερα από δύο καλοκαίρια πανδημίας. Παράλληλα, βέβαια, όσο τα google calendars γεμίζουν ασφυκτικά με εκδηλώσεις στις οποίες δηλώνουμε "Ενδιαφέρομαι" ξεκινάει και ο προβληματισμός ως προς το πού θα καταφέρουμε να πρωτοπάμε, καθώς και αν, ειδικά οι εκδηλώσεις που έχουν εισιτήριο, θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν εισπρακτικά στις προσδοκίες των διοργανωτών τους. Το κοινό προφανώς θα έχει τον τελικό λόγο, παρ’ όλα αυτά ένα πιο συντονισμένο σχέδιο σε θεσμικό επίπεδο θα ήταν χρήσιμο και σε επίπεδο city marketing – χρόνια γίνεται λόγος για ένα φεστιβαλικό ημερολόγιο πόλης στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Μέχρι τότε, δεν θα παραλείψουμε να περάσουμε από την αυλή του Συλλόγου Αρχαιολόγων για κοκτέιλ στο closing event του Athens Cocktail Festival αλλά και από αυτήν της Τεχνόπολης για women jazz power – εντάξει, αυτά μας πέφτουν και βολικά κοντά! Πάνω απ’ όλα, όμως, η εβδομάδα ανήκει στο Φεστιβάλ Αθηνών και ειδικότερα στην Πειραιώς 260, που κάνει πρεμιέρα και φέτος θα τη ζήσουμε όπως της πρέπει, με τα πηγαδάκια και τα ποτά στην αυλή, αντί για τις περσινές βιαστικές ανταλλαγές εντυπώσεων καθ’ οδόν για την έξοδο. Καλωσορίζουμε λοιπόν το φεστιβάλ της πόλης και σιγοτραγουδάμε Patti Smith, μετρώντας αντίστροφα και για το Ηρώδειο και ελπίζοντας να μην εξελιχθεί το πολιτιστικό καλοκαίρι σε αγώνα ταχύτητας. 

Ⓒ Πρώτης φωτογραφίας:Τhis is Athens City Festival  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.