Τι τρέχει στον πεζόδρομο της Ελπίδος 13 και το Victoria Square Project;

Μια εικαστική έκθεση πραγματεύεται την ισότητα κσι τη δημοκρατία ενώ, η "Η Βικτώρια ταξιδεύει" νοητά σε νέους προορισμούς.

«(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια»

"(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια"

Το Victoria Square Project φιλοξενεί την εικαστική έκθεση "(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια" από τις από 20  Μαΐου έως 22 Ιουνίου 2022 σε συνεργασία με την ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ για την κοινωνική καινοτομία και τον πολιτισμό. Το "(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια", τα έργα του και οι δράσεις που προ(σ)καλούν, πραγματεύονται την ταυτότητα, την ελληνικότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, τη δημοκρατία, την ένταξη, όχι μόνο ως αναπαράσταση αλλά και ως βιωμένη εμπειρία της συνύπαρξης και της συνδημιουργίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου παρουσία των 6 καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό το πειραματικό κοινοτικό έργο, της ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑΣ και της ομάδας του Victoria Square Project. Είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας το Generation 2.0. RED και το Anasa Cultural Center, πλήθος καλλιτεχνών και πολλά μέλη της κοινότητάς μας. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Ειρήνη Ευσταθίου, Σεβαστιάνα Κωνστάκη, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Θοδωρής Προδρομίδης, Γιώργος Σαλαμέ,  Ωρώκ Σαρχάν

"Η Βικτώρια ταξιδεύει"

Ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Victoria Square Project, "Η Βικτώρια ταξιδεύει", συνεχίζει με δημιουργικότητα και χαρά. Την προηγούμενη εβδομάδα οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν μέχρι τη Νιγηρία, για να ανακαλύψουν τα 1000 διαφορετικά είδη πεταλούδας, το αρχαίο χωριό του Σουκούρ προστατευόμενο από την Unesco και πολλά άλλα. Η δράση θα πραγματοποιείται για ακόμα δύο εβδομάδες, κάθε Τετάρτη διαδικτυακά και κάθε Σάββατο διά ζώσης από τις 5.30 έως τις 7 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.