Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

Μουσείο Φιλελληνισμού: Μια κιβωτός αφιερωμένη στο φιλελληνικό ρεύμα άνοιξε στην Νέα Φιλοθέη

Μια σειρά δράσεων πραγματοποιούνται τον τρέχον μήνα από την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) στο Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό. Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τον επίσημο οδηγό της πόλης της Αθήνας This is Athens, και εντάσσονται στο πρόγραμμα του "This is Athens City Festival" και περιλαμβάνουν τα εξής:

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού, με την περιοδική έκθεση "Αμερικανικός Φιλελληνισμός" παρουσιάζει τις σχέσεις που είχε η Αμερικανική με την Ελληνική Επανάσταση και τη δράση σημαντικών Αμερικανών Φιλελλήνων. Ακόμη, προβάλει την επιρροή που είχε η Ελληνική Επανάσταση στον αγώνα για την κατάργηση της δουλείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος καταγράφεται η επίδραση που είχε ο Ελληνικός πολιτισμός και η Αθηναϊκή δημοκρατία στο πολιτικό σύστημα και την αρχιτεκτονική στις ΗΠΑ. Η έκθεση αναδεικνύει τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ελληνική Επανάσταση και ο Φιλελληνισμός στις κοινωνίες του δυτικού κόσμου, και υπογραμμίζει ότι η υιοθέτηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού αποτελεί εγγύηση για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη διασφάλιση της αλληλεγγύης του πολιτισμένου κόσμου, την καταδίκη των εγκλημάτων εναντίον του ανθρώπου και τη στήριξη και προστασία των θυμάτων της βαρβαρότητας. Το Μουσείο Φιλελληνισμού θα προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις τον Μάιο του 2022 και ειδικά στους επισκέπτες του από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (δηλ. συμμετοχής: info@phmus.org, 210 8094750).

Εκδήλωση με θέμα "Αμερικανικός Φιλελληνισμός και ανθρώπινα δικαιώματα"

Στα τέλη του Μαϊου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μουσείο Φιλελληνισμού με θέμα "Αμερικανικός Φιλελληνισμός και ανθρώπινα δικαιώματα". Προσκεκλημένοι θα είναι προσωπικότητες από το χώρο της παιδείας, της οικονομίας και της πολιτικής. Μεταξύ αυτών ο κ. Ζακ Μπουσάρ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, η κα Κατρίν-Ελίζαμπεθ Φλέμπινγκ, πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, o κ. Αλέξανδρος Κιτρόεφ, Έλληνας ιστορικός, καθηγητής Ιστορίας στο Haverford College της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ και επισκέπτης καθηγητής στο CYA, ο κ. Μαρκ Μάζοουερ, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, μέλη του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών, του Deree, του Pierce, του ALBA, του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης, κλπ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΕΕΦ θα ανακοινώσει τη βράβευση των καθηγητών Ζακ Μπουσάρ, Κατρίν Ελίζαμπεθ Φλέμπινγκ, Μαρκ Μάζοουερ με το Μετάλλιο "Lord Byron". Η τελική ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.