8 νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Ψυχογιός, για όλα τα γούστα και κάθε ηλικία.

Cover Ψυχογιός

Μοναδικοί τίτλοι για κάθε τύπου αναγνώστη είναι η νέα γκάμα προτάσεων των εκδόσεων "Ψυχογιός", που είναι διαθέσιμες από 5 Μαΐου. 

Ζωή στη Στάχτη

Στην κατηγορία της ελληνικής λογοτεχνίας φιγουράρει και το μυθιστόρημα της Λένας Μαντά "Η Σφραγίδα" με ήρωεες τη Φρειδερίκη Ρένεση, κόρη του Βασίλη και της Λουίζας, αδελφή του Φώτη και του μοναδικό άνθρωπο που γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του Βασίλη Ρένεση, πριν μάθει το αποτρόπαιο παρόν του. Η πλοκή κρύβει βία που κυλάει ανάμεσα στα στενά της Τρούμπας, γυρίζει πίσω στην Κατοχή και σταματάει στη Χούντα, στο κατώφλι του Αναμορφωτηρίου Θηλέων όπου έγινε το μεγάλο κακό... Στην ίδια κατηγορία και το "Ζωή στη στάχτη" του Μερκούριου Αυτζή που αναβιώνει τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας και εξιστορεί τους αγώνες των Ελλήνων του Πόντου να ζήσουν ειρηνικά σε μια εποχή που σημαδεύτηκε από πολέμους, διωγμούς, λεηλασίες, καταστροφές, προσφυγιά, στάχτη. 

Το Νήμα

Στην ξένη λογοτεχνία, το βιβλίο της Βικτώρια Χίσλοπ "Το νήμα", πραγματεύεται, στη Θεσσαλονίκη του 1917, μια μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την πολυφυλετική μητρόπολη όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι συνυπάρχουν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς. Μες στην καταστροφή γεννιέται ένα αγόρι, ο Δημήτρης Κομνηνός. Η μοίρα του θα συνδεθεί με αυτήν της πόλης αλλά και της νεαρής Κατερίνας, που πέντε χρόνια αργότερα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, ξεριζωμένη από τη Μικρά Ασία, ύστερα από τις διώξεις του τουρκικού στρατού. Στη Θεσσαλονίκη του 2007, ένας νεαρός Ελληνοβρετανός ακούει για πρώτη φορά την ιστορία της ζωής των παππούδων του, οι οποίοι, επί σειρά δεκαετιών, διαφύλαξαν τις μνήμες και τους θησαυρούς όσων εγκατέλειψαν διά της βίας την αγαπημένη τους πόλη, θύματα της θηριωδίας των Ναζί. Θα βρει άραγε τη γενναιότητα να γίνει ο νέος θεματοφύλακάς τους;

Όσοι εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας σε σταθερή βάση, θα επιλέξετε το "Τεχνητή νοημοσύνη για όλους", έναν συνοπτικό οδηγό για να αποκτήσετε μια πιο σφαιρική εικόνα για το ρόλο της πανίσχυρης τεχνολογίας στη ζωή μας ή και το "Ο Γαλιλαίος και οι αρνητές της επιστήμης", που αποτυπώνει μια διορατική προσέγγιση της ζωής του Γαλιλαίου, ενός από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους πίσω από την επιστημονική επανάσταση. Όσοι δε επιθυμείτε να εξελιχθείτε σε αποτελεσματικούς μάνατζερ, θα αποκτήσετε την ειδικά σχεδιασμένη σειρά βιβλίων "Το εγχειρίδιο του μάνατζερ", που περιέχει όλη την τεχνογνωσία που χρειάζεται κάποιος για την εξέλιξή του σε αποτελεσματικό μάνατζερ. 

Shoe Wars

Την τιμητική της όμως έχει και η παιδική λογοτεχνία με το "Ο άλλος Νικόλας", μια πρωτότυπη ιστορία μυστηρίου με αξέχαστους χαρακτήρες, χιούμορ και ξεχωριστή πλοκή, για παιδιά από 11 ετών. Στην πλούσια γκάμα της κατηγορίας έχουν προστεθεί μεταξύ άλλων και τα βιβλία "Shoe Wars" της Λιζ Πίτσον μυθιστόρημα με περιπέτεια και καταστάσεις που διαδραματίζονται σε έναν... πόλεμο παουτσιών αλλά και η ιστορία μυστηρίου και δράσης με φόντο την ελληνική Σμύρνη του 1922, που οι μικροί αναγνώστες θα διαβάσουν στα "Μυστήρια της Σμύρνης" του Θάνου Κονδύλη. 

Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.