Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρουσιάσε τα έργα της καμπάνιας "EU In My Region"

Τα έργα υλοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής με τη χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης των περιοχών.

περιφέρεια αττικής

Ο Περιφεριάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρουσίασε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, όπου παρευρέθηκε για σχετική συνέντευξη τύπου, τα εμβληματικά έργα που εκτελούνται στην Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττική 2014-2020 και τα οποία έχουν ενταχθεί στην επικοινωνιακή εκστρατεία "EU In My Region”, (" Η Ευρώπη στην περιοχή μου "). Στόχος της δράσης είναι οι πολίτες της Αττικής να ενημερωθούν για τα έργα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αττική.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", Β. Δανέλλη Μυλωνά, Αντιπεριφερειαρχών, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, "η Αττική αλλάζει, κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης με συστηματική δουλειά και με την αξιοποίηση χρημάτων του ΕΣΠΑ". Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης καμπάνιας επελέγησαν να προβληθεί η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, η κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, και η προμήθεια του Πυροσβεστικού Σώματος με σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Αμέσως μετά τη συνέντευξη ακολούθησε σύντομη ξενάγηση στην πεζογέφυρα Π. Φαλήρου επί της Λ. Ποσειδώνος, έργο που εκτελέστηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος ανέφερε σχετικά με την κατασκευή της πεζογέφυρας στην περιοχή: "ένα έργο αποτελεσματικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων, με σαφές και ευδιάκριτο κοινωνικό και οικονομικό όφελος για την τοπική κοινωνία. Ένα έργο ουσίας και όχι βιτρίνας, το οποίο υλοποιήθηκε με την ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία συμμετείχε στην σύλληψή του, στον σχεδιασμό του και στην υλοποίησή του, αξιοποιώντας πόρους, εμπειρίες και γνώσεις".

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, υπογραμμίζοντας ότι η Αττική προετοιμάζεται για το νέο ΠΕΠ Αττικής της περιόδου 2021-2027 το οποίο στοχεύει να έχει αυξημένο προϋπολογισμό κατά 54% και να ανέλθει στο 1,6 δις ευρώ. "Τα χρήματα αυτά είναι η ισχυρή βάση που θα μας επιτρέψει τα επόμενα χρόνια να εκτελέσουμε εμβληματικά έργα, όπως το Οικολογικό Φαληρικό Πάρκο, το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, η αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Λυσιατρείου ως χώρου έρευνας και καινοτομίας, η εκτέλεση έργων όπως ο προβλήτας κρουαζιέρας στον Πειραιά για την ανάδειξη του τουρισμού, η εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, η ενίσχυση του δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας, η συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών που στηρίζουν ευάλωτες ομάδες πολιτών".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.