Μια συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Η εμβληματική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο με αφορμή τα 24α γενέθλια του «Ελληνικού Κόσμου».

Μια συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Στις 21  Μαρτίου 1998 άνοιξε επισήμως τις πύλες του στο κοινό το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Σε αυτά τα είκοσι τέσσερα χρόνια, ο "Ελληνικός Κόσμος" έχει υποδεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το έργο του είναι πολύπλευρο και περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ερευνητικές και ψηφιακές δράσεις και πάνω από 400 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στη "Θόλο" έχουν παρουσιαστεί 25 παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ, και εκτός "Ελληνικού Κόσμου", το ΙΜΕ έχει υλοποιήσει 6 σύγχρονα ψηφιακά μουσεία στην Αθήνα και την περιφέρεια. Παράλληλα, στο "Θέατρον", από το 2008 έως σήμερα έχουν ανέβει περισσότερες από 90 θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις.

Μια συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής-Επαυξημένης-Εκτεταμένης Πραγματικότητας και στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος XRCosmos, παρουσιάζει μία συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Με μοναδική ιστορική ακρίβεια, τεκμηρίωση και εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον ιερό χώρο και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του. Η "Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία" δημιουργήθηκε από μία διεπιστημονική ομάδα συνεργατών του ΙΜΕ τόσο ως εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό εργαλείο, όσο και ως όργανο ιστορικής έρευνας, προσομοίωσης και ανακατασκευής.

Μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας το 2ο αιώνα π.Χ.

Μια συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν "κοινωνοί" των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης. Περιηγηθείτε  σε σαράντα οκτώ διαφορετικά σημεία της Αρχαίας Ολυμπίας και ανακαλύψτε με τον πιο συναρπαστικό τρόπο πολύτιμες πληροφορίες για εβδομήντα πέντε, και πλέον, διαφορετικά αξιοθέατα.

Οι χρήστες θα μπορούν να επισκεφθούν τον ναό του Δία, υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού με θαυμαστό γλυπτό διάκοσμο, το Ηραίο, το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, αφιερωμένο στη θεά Ήρα, το Γυμνάσιο, το οποίο χρησίμευε για την προπόνηση των δρομέων, των ακοντιστών και των δισκοβόλων, την Παλαίστρα, όπου προπονούνταν οι παλαιστές, οι άλτες και οι πυγμάχοι, το Βουλευτήριο, όπου αθλητές και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων, το Στάδιο, όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα, καθώς και το εργαστήρι του Φειδία, στο οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν τη δημιουργία του αγάλματος του Δία (που βλέπουν στη συνέχεια ολοκληρωμένο στον Ναό).

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, από την ίδρυσή του, συνδέει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, με την τεχνολογία και την καινοτομία, αξιοποιώντας την εμπειρία, τη γνώση, τη διεθνή εμβέλεια και τις τεχνολογικές του υποδομές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ξενάγηση εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.