#Webbmondays στο Ίδρυμα Ευγενίδου με  webcast για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Tο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb ξεκίνησε το ταξίδι του στα τέλη Δεκεμβρίου και ήδη έφτασε στον τελικό του προορισμό. Τι εργασίες κάνει αυτό το διάστημα και πότε αναμένεται να αρχίσει την πλήρη λειτουργία του; Γιατί η αποστολή του θεωρείται σημαντική και τι υλικό αναμένεται να μας στείλει στα χρόνια που ακολουθούν; Τι σχέση μπορεί να έχει ένας Έλληνας επιστήμονας με το James Webb και ποιο είναι το αντικείμενο της έρευνάς του; Τι νεότερο μπορεί να μας πει για την πορεία του διάσημου αυτού διαστημικού τηλεσκοπίου;

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα θα απαντηθούν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 στο webcast που διοργανώνει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο σε συνεργασία με την Καλλιόπη Δασύρα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Αστροφυσικής, Αστρονομίας, Μηχανικής του Ε.Κ.Π.Α.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο Πολυχρόνης Πατάπης, ερευνητής του Πανεπιστημίου ETH Zurich, η έρευνα του οποίου κινείται γύρω από το ΜΙRI, που αποτελεί ένα από τα όργανα του James Webb Space Telescope.
Στην συζήτηση συμμετέχει επίσης η Καλλιόπη Δασύρα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Αστροφυσικής, Αστρονομίας, Μηχανικής του Ε.Κ.Π.Α., ενώ τον συντονισμό του webcast αναλαμβάνει ο Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η διαδικτυακή συνάντηση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους κάνοντας την εγγραφή σας στο webcast του Ιδρύματος Ευγενίδου εδώ ή μέσω του καναλιού του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το webcast αυτό αποτελεί μέρος του αφιερώματος στο Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb, που ετοιμάζουν και παρουσιάζουν το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με την Δρα Καλλιόπη Δασύρα. 

Το αφιέρωμα αυτό με τον τίτλο #Webbmondays ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Kάθε Δευτέρα, το κοινό ενημερώνεται σχετικά με την πορεία του τηλεσκοπίου από τα social media του Πλανηταρίου @Ίδρυμα Ευγενίδου / Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μέσα από webcasts κ.λπ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.