Ξεκίνησαν τα έργα αναστήλωσης της ιστορικής "Βίλας Κλωναρίδη" στα Πατήσια

Η δράση αποσκοπεί στη γενικότερη συντήρηση πολιτισμικών μνημείων της πρωτεύουσας.

Βίλα

Η ιστορική "Βίλα Κλωναρίδη", που χρονολογείται να έχει κτιστεί εδώ και πάνω από 120 χρόνια, επιτέλους θα ανοικοδομηθεί από τη δημοτική αρχή της Αθήνας. Η συμβολική αξία του κτιρίου στο Πάρκο Φιξ της περιοχής των Πατησίων οδήγησε τους κατοίκους σε αίτημα συντήρησής του από τον δήμο, κάτι που έχει ζητηθεί αρκετές δεκαετίες πριν. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ και αγοράστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τα αδέρφια Κλωναρίδη, περνώντας το 1993 στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηνών.

Οι πρώτες εργασίες αναδιαμόρφωσης της βίλας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο και σταδιακά δρομολογούνται τα σχέδια πλήρης αναστήλωσής του. Η δράση αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου του δήμου για την αναβίωση ιστορικών μνημείων της πόλης, γεγονός που θα συμβάλλει σε πολιτιστική και αισθητική ανάκαμψη της πρωτεύουσας.

Βίλα Πατήσια

"Η διάσωση και αποκατάσταση της Βίλας Κλωναρίδη που αποτελεί ένα αυθεντικό σύμβολο της παλιάς Αθήνας, αλλά και συνέχεια της ζωντανής ιστορίας της πόλης, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή δέσμευση της δημοτικής μας αρχής. Σήμερα προχωρούμε μεθοδικά στην αναστήλωση του εμβληματικού κτιρίου, προκειμένου να περάσουμε σύντομα και στο επόμενο στάδιο της πλήρους αποκατάστασής του. Η Βίλα όπως έχει ήδη γίνει με το ομώνυμο πάρκο, θα αποκτήσει μετά από δεκαετίες τη ζωντάνια και τη λάμψη που της αρμόζει, συμμετέχοντας στο συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της γειτονιάς των Πατησίων. Στόχος μας, εξάλλου, είναι να μην αφήσουμε κανένα "θησαυρό" από το πλούσιο κτιριακό απόθεμα της πόλης να χαθεί μέσα στη λήθη και στην εγκατάλειψη", τονίζει ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο των εργασιών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικών και Κτιριακών Υποδομών της Αθήνας Βασίλη Αξιώτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.