Επεκτείνεται στο 100% των εργαζομένων η αναστολή εργασίας για θέατρα, αίθουσες συναυλιών και άλλους χώρους πολιτισμού

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσαν νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων-επιχειρήσεων για την πανδημία.

Μέτρα στήριξης shutterstock_1669641118

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσαν νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων-επιχειρήσεων για την πανδημία τον Ιανουάριο. Μια δέσμη τριών επιπλέον μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού ύψους 80 εκατ. ευρώ τίθεται άμεσα σε ισχύ. 

Αρχικά, επεκτείνονται οι προσωρινές αναστολές εργασίας εργαζομένων με αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιπλέον κλάδους. Από την 1η και έως τις 31 Ιανουαρίου έχουν ήδη δυνατότητα να θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους αποκλειστικά τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, αίθουσες συναυλιών και επαγγέλματα συναφή με τη μουσική. Από τις 14 και έως τις 31 Ιανουαρίου  επεκτείνεται η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή το 100% των εργαζομένων τους θέατρα, χώροι εκδηλώσεων και θεαμάτων, επιχειρήσεις διοργάνωσης γάμων και εκδηλώσεων και παιδότοποι.

 Από τις 14 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου επεκτείνεται η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή έως 25% των εργαζομένων τους και τουλάχιστον έναν εργαζόμενο οι επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, υπηρεσιών τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering), ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες κρατήσεων, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, σχολές χορού, χώροι αθλητικής εκπαίδευσης και αθλητικών δραστηριοτήτων, πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα, καζίνο, επιχειρήσεις οργάνωσης συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων.

Στο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων, που πλήττονται σημαντικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι κλάδοι στην οργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων και εμπορικών εκθέσεων, οι υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων, οι σχολές χορού και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδαση υπό την προϋπόθεση ότι ο τζίρου της επιχείρησης μεταξύ 2019 και 2020 έχει μειιωθεί άνω του 50%. Το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 42 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ-REACT EU με το ύψος ενίσχυσης, το 8% επί του τζίρου του 2019.

Αναστέλεται η καταβολή της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση επιχειρήσεων που πλήττονται σημαντικά και εργαζομένων, των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται προσωρινά σε αναστολή. Στις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά, (σύμφωνα με τη λίστα ΚΑΔ, των οποίων το 100% των εργαζομένων δύναται να τεθεί σε προσωρινή αναστολή εργασίας ως ανωτέρω), παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και η αποπληρωμή της μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης. Για τους εργαζόμενους ανά την επικράτεια, των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και η αποπληρωμή της μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.