Αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για μια ακόμη εβδομάδα: Εστίαση έως τις 12 και χωρίς μουσική

Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για ελάφρυνση των μέτρων, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Δείτε μέχρι πότε θα ισχύουν οι περιορισμοί και τι ακριβώς περιλαμβάνουν.

Νέα μέτρα πανδημία


Παρά την περιρρέουσα αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για ελάφρυνση των μέτρων προστασίας όσον αφορά το ανώτατο όριο θεατών στα γήπεδα, όπως και τη λειτουργία της εστίασης, η επιτροπή των λοιμοξιολόγων στη σημερινή της συνεδρίαση υπέδειξε την παράταση όσων περιορισμών έχουν τεθεί σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά για ακόμη μια εβδομάδα. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να παρουσιάζουν μεν βελτίωση αλλά όχι στα επιθυμητά επίπεδα, και την μετάλλαξη Όμικρον να καραδοκεί με το άνοιγμα των σχολείων, θολό παραμένει το τοπίο για την εξέλιξη των πραγμάτων, οπότε η κυβέρνηση εισάκουσε την εισήγηση των ειδικών. 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχετικά ότι μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, "αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα", δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου. Έπειτα πρόκειται να επανεξεταστούν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν και με αυτή τη λογική θα επανεκτιμάται η κατάσταση ανά εβδομάδα, με τα ανάλογα μέτρα να δρομολογούνται ανά συνεδρίαση.

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν μετά την παράταση;

  • Υποχρεωτική σε εστίαση και διασκέδαση η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας από τους εργαζόμενους. Το ίδιο μέτρο προφύλαξης ισχύει για τους πολίτες σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Το ανώτατο όριο θεατών στα γήπεδα παραμένει στο 10% της χωρητικότητάς τους, με ταβάνι τα 1.000 άτομα.
  • Τα κέντρα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ανώτατο όριο καθήμενων ανά τραπέζι τους 6 πελάτες. Η μουσική δεν επιτρέπεται.
  • Απαγορεύονται τα πάρτι σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Η τηλεργασία παραμένει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό έως 50%, ενώ διατηρείται το κυλιόμενο ωράριο.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη επιτρέπεται μόνο με PCR τεστ 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.