Zero Waste Χριστούγεννα για το Δήμο Βριλησσίων

Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε τις ημέρες των γιορτών σχετικές με τις σωστές πρακτικές της ανακύκλωσης.

Zero Hero

Ο Δήμος Βριλησσίων, σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία ZERO HERO και τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Keep Sea Blue, διοργάνωσαν μία δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, το zero waste, και ειδικότερα την ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών. Στις 16 Δεκεμβρίου, τοποθετήθηκε στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης στα Βριλήσσια μία μεγάλου μεγέθους μεταλλική κατασκευή σε σχήμα ψαριού, η οποία αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.


Το πάρκο επισκέφτηκαν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ξένου Μανιατογιάννη, ο οποίος υποδέχθηκε τα παιδιά και συζήτησε μαζί τους. Ειδική περιβαλλοντολόγος της ομάδας ZERO HERO ενημέρωσε τα παιδιά για τα οφέλη της χωριστής διαλογής απορριμμάτων και τις σωστές πρακτικές της ανακύκλωσης, ενώ έπειτα εκείνοι έριξαν τα πλαστικά μπουκάλια που έφεραν μαζί τους, στο μόνο… ψάρι που αξίζει να ταΐζεται με πλαστικό!

Εκτός από τον εκπαιδευτικό ρόλο της εγκατάστασης, συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα πλαστικού που καταγράφηκε και οδηγήθηκε ως χωριστό ρεύμα στην ανακύκλωση για νέα παραγωγή, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τη μετάβαση σε έναν Δήμο μηδενικών αποβλήτων (Zero Waste). Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 1.850 πλαστικά μπουκάλια, τα οποία αντιστοιχούν σε 75 κιλά απορριμμάτων από πλαστικό. Τα απορρίμματα πλαστικών θα ξαναμπούν στην παραγωγή, ως μέρος της κυκλικής οικονομίας, με τρόπο που μπορούν να ιχνηλατηθούν μέσω της τεχνολογίας blockchain.

Η Πρωτοβουλία ZERO HERO τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) και υποστηρίζεται από το Κορπή Μεταλλικό Νερό ως προς την επανένταξη των υλικών που συλλέγονται στην κυκλική οικονομία.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το ΥΠΠΟ παραχωρεί κτίριο στην Πλάκα για την έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παραχώρηση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη και θέτει αυστηρούς όρους για την μελλοντική διαχείριση του νέου αυτού κτιρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2024

Αποχαιρετώντας τον Μάρτιν Φίλιπς και τη Τζένη Μαστοράκη

Σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απαιτεί συνεχώς το νέο και το φανταχτερό, η μουσική του Μάρτιν Φίλιπς και η ποίηση της Τζένης Μαστοράκη αποτελούν ένα καταφύγιο σπάνιας ομορφιάς και διακριτικής μελαγχολίας.

Updated | Πού να απευθυνθείτε για βοήθεια και υποστήριξη κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αττική

Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τους πληγέντες αλλά και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.

Η Σάμος, ο φετινός τρύγος με εξαιρετικής ποιότητας Μοσχάτο και οι ιστορίες των παλιών αμπελουργών

Η Σάμος ξεκίνησε για τα καλά τον τρύγο με την πρωταγωνίστρια ποικιλία να βρίσκεται στην καλύτερη έκφραση της.

Το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια θα δοθεί στο Σπίτι της Γυμναστικής

Ο χώρος που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και με τη σειρά του θα στεγάσει το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής θα λάβει το όνομα του τριπλού Ολυμπιονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Επιχορηγήσεις 2.006.000 ευρώ από το ΥΠΠΟ για θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από το πρόγραμμα Δημιουργική Ελλάδα στηρίζει το θέατρο και τους δημιουργούς του.

Αρχαία Όλυνθος: Μοναδική εμπειρία περιήγησης στον χώρο και στον χρόνο

Ο εκσυγχρονισμένος χώρος πληροφόρησης της Αρχαίας Ολύνθου προσφέρει στους επισκέπτες μια πρωτοποριακή και διαδραστική εμπειρία εξερεύνησης της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.