10 ηθοποιοί, 10 βιβλιοπωλεία, 10 αναγνώσεις, 10 μεταδόσεις: Ο Δήμος Αθηναίων οργανώνει "10 ταξίδια του μυαλού" ζωντανά στα FM

Μέσω του Αθήνα 9.84 και του Athens Culture Net, γνωστοί πρωταγωνιστές του θεάτρου διαβάζουν αποσπάσματα χριστουγεννιάτικων βιβλίων. Δείτε τη λίστα και συντονιστείτε.

Biblioteque


Μέσα στις γιορτές, τα μικρά και μεγάλα βιβλιοπωλεία παίρνουν παραδοσιακά μεγάλη αγάπη απ’ τον κόσμο, που ψάχνει στα ράφια τους ένα προσωπικά επιλεγμένο δώρο ή έναν σύντροφο για την αρχή της επόμενης χρονιάς, αλλά για τις ημέρες των φετινών Χριστουγέννων, υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που συνηγορεί ώστε να πάρετε με τη σειρά τα καταστήματα του κέντρου όπου φωλιάζει ο έντυπος πολιτισμός, αφού ενδέχεται να πετύχετε κάποια από τις ηχογραφήσεις του προγράμματος "10 ταξίδια του μυαλού" που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων: πρόκειται για μια σειρά αναγνώσεων από αγαπημένους πρωταγωνιστές του θεάτρου, οι οποίοι θα διαβάσουν μισής ώρας αποσπάσματα χριστουγεννιάτικων βιβλίων για να μεταδοθεί η φωνή τους –και το μήνυμα των γιορτών– μέσω του Αθήνα 9.84.

"Θα κατευθυνθούμε νοερά σε τόπους που "γεννήθηκε η ευσπλαχνία", σε μέρη και σε ανθρώπους που θα θέλαμε να γνωρίσουμε, σε ιστορίες που –ίσως και– να θέλαμε να ζήσουμε", αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο της βιβλιοφιλικής δράσης. Ο συντονισμός έγινε από την Μαργαρίτα Μυτιληναίου και την Εριφύλη Μαρωνίτη, ενώ η επιμέλεια του αφιερώματος από τις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Αμαρίσσια Παραγιουδάκη. Όλες οι μεταδόσεις θα είναι σε ζωντανή σύνδεση από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων, κάθε απόγευμα στις 6 μ.μ.

Ποιος, πού, πότε και τι θα ακουστεί στα "10 ταξίδια του μυαλού"

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η Φιλαρέτη Κομνηνού διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο "Μ Train" της Pattie Smith στο Βιβλιοπωλείο Λεμόνι (Ηρακλειδών 22, Θησείο).
Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η Θάλεια Ματίκα διαβάζει αποσπάσματα από τις "Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς" του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου της Αθήνας (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης).
Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αβδελιώδης θα διαβάσει το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Της Κοκκώνας το σπίτι" στο βιβλιοπωλείο Bibliotheque (Θεμιστοκλέους 76, Εξάρχεια).
Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Μποσταντζόγλου θα διαβάσει αποσπάσματα από την "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Καρόλου Ντίκενς στο βιβλιοπωλείο Librofilo (Βεϊκου 101, Κουκάκι)
Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η Θέμις Μπαζάκα διαβάζει "Τα ποιήματα των Χριστουγέννων", χριστουγεννιάτικη ποίηση της χαράς, της συγκίνησης, της μοναξιάς και της θλίψης στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων (Γραβιάς 9- 13, Εξάρχεια)
Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου η Μυρτώ Αλικάκη διαβάζει τα παραμύθια και τις παιδικές ιστορίες  "Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι" του Ευγένιου Τριβιζά,  "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" του Χ.Κ. Άντερσεν και από το "Εκείνα τα Χριστούγεννα που ήρθαν τα Κάτω Πάνω" της Μαρίας Παπαγιάννη, στο βιβλιοπωλείο "Ο Γάτος Μαουρίτσιο" (Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι).
Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο Μάκης Παπαδημητρίου διαβάζει χρονογραφήματα για τα Χριστούγεννα γραμμένα από τους: Ιωάννη Κονδυλάκη, Παύλο Νιρβάνα, Κώστα Βάρναλη, Γρηγόριο Ξενόπουλο και Μάνο Χατζιδάκι στο βιβλιοπωλείο "Έναστρον" (Σόλωνος 101).
Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου η Κατερίνα Λέχου διαβάζει αποσπάσματα από την "Έμμα" της Τζέιν Όστιν, στο βιβλιοπωλείο "Επί λέξει" (Ακαδημίας 32).
Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Οικονόμου διαβάζει αποσπάσματα από "Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό" της Αγκάθα Κρίστι στο βιβλιοπωλείο "Ατραπός"(Ιακωβίδου 7, Κ. Πατήσια).
Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο Μανώλης Μαυροματάκης  διαβάζει απόσπασμα από τα "Γράμματα στον Άη Βασίλη" του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν στο βιβλιοπωλείο "Φωταγωγός" (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη). 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Penthouse του "Grand Hyatt Athens" είναι η επιτομή της πολυτέλειας για τις ιδιωτικές σας εκδηλώσεις

Με μια ευρεία γκάμα παροχών υψηλών προδιαγραφών, η εξαιρετικής αισθητικής σουίτα του ξενοδοχείου που γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο της αθηναϊκής φιλοξενίας, προσφέρει μοναδική εμπειρία διαμονής αλλά και private εκδηλώσεων στην καρδιά της Αθήνας.

13/08/2024

Το ΥΠΠΟ παραχωρεί κτίριο στην Πλάκα για την έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παραχώρηση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη και θέτει αυστηρούς όρους για την μελλοντική διαχείριση του νέου αυτού κτιρίου.

Αποχαιρετώντας τον Μάρτιν Φίλιπς και τη Τζένη Μαστοράκη

Σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απαιτεί συνεχώς το νέο και το φανταχτερό, η μουσική του Μάρτιν Φίλιπς και η ποίηση της Τζένης Μαστοράκη αποτελούν ένα καταφύγιο σπάνιας ομορφιάς και διακριτικής μελαγχολίας.

Updated | Πού να απευθυνθείτε για βοήθεια και υποστήριξη κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αττική

Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τους πληγέντες αλλά και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.

Η Σάμος, ο φετινός τρύγος με εξαιρετικής ποιότητας Μοσχάτο και οι ιστορίες των παλιών αμπελουργών

Η Σάμος ξεκίνησε για τα καλά τον τρύγο με την πρωταγωνίστρια ποικιλία να βρίσκεται στην καλύτερη έκφραση της.

Το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια θα δοθεί στο Σπίτι της Γυμναστικής

Ο χώρος που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και με τη σειρά του θα στεγάσει το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής θα λάβει το όνομα του τριπλού Ολυμπιονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Επιχορηγήσεις 2.006.000 ευρώ από το ΥΠΠΟ για θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από το πρόγραμμα Δημιουργική Ελλάδα στηρίζει το θέατρο και τους δημιουργούς του.