«Από τη Γη στο Σύμπαν» με… δύο (δωρεάν) πλανηταριακές προβολές

Αστεροειδείς, η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: στα χνάρια τους μας ταξιδεύει η νέα ψηφιακή παράσταση που παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το Πλανητάριο στις 22/6.

«Από τη Γη στο Σύμπαν» με… δύο (δωρεάν) πλανηταριακές προβολές

Αστεροειδείς στο ηλιακό σύστημα και αστέρια που γεννιούνται χιλιάδες έτη φωτός μακριά σε 3D, η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία και το χρυσαφένιο σώμα του Ήλιου, το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ επί το έργον αλλά και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: στα χνάρια τους μας ταξιδεύει η νέα ψηφιακή παράσταση «Από τη Γη στο Σύμπαν» που παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα και δωρεάν το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου στις 22/6.

Είστε έτοιμοι για μια πτήση στο σύμπαν μέσα από τις εντυπωσιακές εικόνες που μας έχουν χαρίσει τα διάσημα τηλεσκόπια του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ΕSO); Ο δημιουργός της, ο 24χρονος κινηματογραφιστής Φάνης Ματσόπουλος μας συστήνει την παράσταση ως «ένα πολύχρωμο και συναρπαστικό ταξίδι, τα οπτικά του οποίου είναι καθηλωτικά και κάνουν αντιληπτό από μόνα τους το πόσο μακριά μας έχει πάει η φιλοδοξία της ανθρωπότητας όσον αφορά την παρατήρηση και την κατανόηση του Σύμπαντος».

Στις δύο τριαντάλεπτες παρουσιάσεις (στις 6.30 και στις 7.30 μ.μ.) θα έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε «ντυμένα» με τη μουσική του Νορβηγού συνθέτη Joahn B. Monel.

Την προβολή οργανώνει το ΕSO ταυτόχρονα στην Αθήνα και στο Πλανητάριο του Αμβούργου. Στα μέρη μας θα παραστούν και θα συνομιλήσουν με το κοινό o διακεκριμένος αστρονόμος του ΕSO Ιάσωνας Σπυρομίλιος και ο Φάνης Ματσόπουλος.

Όσοι βέβαια κατηφορίσετε στο Φάληρο εκείνο το βράδυ, περνώντας από το εργαστήριο τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε… μέσα στα πλάνα της παράστασης. Η είσοδος είναι ελεύθερη, θα χρειαστείτε όμως δελτία εισόδου (θα διανέμονται στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 6 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.