Να τι θα κάνεις αυτό το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη

Με μουσικές, δράσεις για τα παιδιά και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα θα κυλήσει αυτό το καλοκαίρι στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα.

Να τι θα κάνεις αυτό το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη

80 καλλιτέχνες, 34 μέρες με μουσικά δρώμενα και 37 ημέρες με εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μετρά στον θερινό του προγραμματισμό για φέτος ο πολυχώρος πολιτισμού του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. «Η Τεχνόπολη για μας αντιπροσωπεύει την τέχνη του εφικτού σε μια σύνθετη και εποικοδομητική μορφή. “Κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι” θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του φετινού προγράμματος» ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης στη σημερινή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματός της.

Τι φέρνει λοιπόν η περίοδος Μάιος-Οκτώβριος; Κατ’ αρχάς ένα δεκαήμερο δράσεων (στις 15-24/5) για μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, καθώς φέτος το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει επιλεγεί από το ελληνικό τμήμα του ICOM ως το τιμώμενο ίδρυμα της γιορτής. Δεν θα λείψουν φυσικά καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού, όπως το 15th Athens Technopolis Jazz Festival (που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), το σεπτεμβριάτικο 6th Athens Bike Festival (με μπόνους φέτος ένα μεγάλο συνέδριο για τον ποδηλατικό τουρισμό), το κρητικό Festivalaki, το 4th Athens Circus Festival και το Design Lab ενώ υπάρχουν και νέες διοργανώσεις με επίκεντρο τη ροκ ν’ ρολ μουσική (το Athens Rock ‘n’ Roll Festival αριβάρει στα τέλη Σεπτεμβρίου) και την καταπολέμηση του trafficking (Break the Chain Festival στις 24-25/10).

Open air ραντεβού στην Τεχνόπολη βέβαια σημαίνει πρώτα απ’ όλα όμως συναυλίες. Ο Σωκράτης Μάλαμας, o Φοίβος Δεληβοριάς, οι Χαϊνηδες και ο Παύλος Παυλίδης θα δώσουν και φέτος το παρών στην κεντρική αυλή τον Σεπτέμβριο, όπως και ο Γιάννης Χαρούλης, ενώ τον Ιούνιο μας καλούν να τραγουδήσουμε σε σκοπούς ποπ, μπλουζ, hip hop και έντεχνους με τους Βήτα Πεις, Asaf Avidan, Ζωντανοί νεκροί, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Beth Hart στο μικρόφωνο. Τη μουσική αυλαία της σεζόν πάντως θα ανεβάσει στις 27/5 το «Σχεδία» Live για την υποστήριξη του ομώνυμου περιοδικού δρόμου, με τους Batala, Burger Project, Φοίβο Δεληβοριά, Locomondo, Πάνο Μουζουράκη, Μαριέττα Φαφούτη κ.ά.

Ενισχυμένο όμως είναι και το παιδικό πρόγραμμα αφού φέτος το summer camp ανοίγει τις δράσεις του σε τέσσερις θεματικές εβδομάδες με διάθεση να εμπλέξει τους μικρούς «κατασκηνωτές» σε παιχνίδια και δραστηριότητες με άξονα τις τέχνες, το περιβάλλον και την ανακύκλωση, την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική της πόλης.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.