
Ο Μανώλης Ρακιντζής, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η Κατερίνα Ντίνου έρχονται μέσα στον Απρίλιο στην αθηναϊκή μουσική σκηνή. Μαζί τους εκλεκτοί μουσικοί και συνεργάτες αλλά και ειδικοί προσκεκλημένοι που θα εμπλουτίσουν τις παραστάσεις τους.
Μανώλης Ρακιντζής
Ο Μανώλης Ρακιντζής, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός και μουσικός του δρόμου που κέρδισε την προσοχή του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου ανεβαίνει στη σκηνή του "Caja de Musica". Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης θα εμφανιστεί ζωντανά την Παρασκευή 11 Απριλίου για μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναίσθημα. Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει και το νέο του τραγούδι "Στάσου στο Κέντρο", σε συνεργασία με τον αγαπημένο Πάνο Μουζουράκη. Καλεσμένοι του, ο Αργύρης Λούλατζης και ο Στέλιος Βαμβακάς.
Είσοδος: € 10 | Πληροφορίες: 6945166085

Λουδοβίκος των Ανωγείων
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει μια σειρά από λαϊκούς θρήνους και μοιρολόγια, τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, στην παράσταση "Που πας με τέτοιαν Άνοιξη". Μια μουσικό ποιητική παράσταση μια χαμηλόφωνη ξενάγηση στους λαϊκούς θρήνους και τα μοιρολόγια από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους συνεργάτες του. Μια τρυφερή αναφορά με λυτρωτική κατάληξη. Μαζί του οι μουσικοί: στην κιθάρα ο Αντώνης Μυτακίδης, στη φυσαρμόνικα ο Μανόλης Μπαρδάνης και η Ελένη Κατσούλη στη φωνή.
Η απώλεια είναι η δοκιμασία για την κατανόηση του θανάτου όταν χάνουμε αγαπημένο πρόσωπο ένα κομμάτι της ψυχής μας το συνοδεύει. Το μοιρολόι ήταν από πάντα το "παράσημο" της απώλειας. Τα όμορφα λόγια ντυμένα με το λυγμό και τα δάκρυα συνόδευαν τον νεκρό ενώ η μητέρα κυρίως ήταν ιέρεια σ’ αυτή την λειτουργία του θρήνου κορυφαία του χορού. O θρήνος είναι λυτρωτικός η καρδιά γαληνεύει μετά τη φουρτούνα των δακρύων. Οι θρηνωδοί ήταν τραγουδιστές που οδηγούσαν το στράτευμα μετά τη μάχη στο κλάμα και την λύτρωση για τους ζωντανούς στρατιώτες.
Είσοδος: € 15 | Πληροφορίες: 6945166085
Λεωνίδας Αλεβιζόπουλος, Αλεξάνδρα Μάγκου, Άγγελος Φάμελος
Τρεις ταλαντούχοι τραγουδιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία μοναδική παράσταση στο Caja de Musica, την Παρασκευή 25 Απριλίου, σε μια βραδιά που υπόσχεται να μείνει αξέχαστη. Ο Λεωνίδας Αλεβιζόπουλος, η Αλεξάνδρα Μάγκου και ο Άγγελος Φάμελος ανεβαίνουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη δική τους δισκογραφία, με την αγάπη τους για ιδιαίτερες διασκευές. Τραγούδια που έχουν γράψει οι ίδιοι, τραγούδια που έχουν αγαπήσει, ερμηνευμένα με αγάπη και σεβασμό. Το live θα είναι ένα ταξίδι από τον δυναμισμό στον λυρισμό, από τον χορό στην αγκαλιά. Μαζί τους οι: Αλέξανδρος Ζόταϊ (τύμπανα), Γιωργος Χριστοδουλάκος (Μπάσο), Χρήστος Βαλεντίνος Πετεβής (βιολί), Γιώργος Μιγδάνης (ηλ. κιθάρα) και Χριστόφορος Μαστοράκης (πλήκτρα)
Είσοδος: € 12 | Πληροφορίες: 6945166085

Κατερίνα Ντίνου
Το Σάββατο 26 Απριλίου, η χαρισματική ερμηνεύτρια, μετά από μια σειρά sold out εμφανίσεων, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή "Caja de musica", με μια απέραντη λίστα από λατρεμένες μελωδίες. Η Κατερίνα Ντίνου με την κιθάρα και το μπαγλαμαδάκι της, με σπουδαία τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου και της προσωπικής της δισκογραφίας, με τέσσερις εξαίρετους μουσικούς, τον Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο, τον Άρη Κούκο στο μπουζούκι, τον Γιώργο Πολίτη στο μπάσο και τον Στράτο Σαμιώτη στα κρουστά, συνθέτουν μια γλυκιά κι εκρηκτική ομάδα που μας ταξιδεύει αυθεντικά στο καλό ελληνικό τραγούδι.
Είσοδος: € 10 | Πληροφορίες: 6945166085
Δείτε τα προγράμματα για όλες τις πίστες και τις μουσικές σκηνές της πόλης στον οδηγό του "α".