Κυριακές στο θέατρο Άλσος με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά και τη Μαρία Παπαγεωργίου

Καταργώντας τα όρια των διαφορετικών γενεών, οι δύο ερμηνεύτριες συναντιούνται σε μια σειρά κοινών εμφανίσεων υπό τον γενικό τίτλο "Γυναίκες Δημιουργοί".

Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Μαρία Παπαγεωργίου © Άκης Χρήστου

Το καλοκαίρι που πέρασε η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και η Μαρία Παπαγεωργίου συναντήθηκαν για δύο βραδιές στη σκηνή του Φεστιβάλ Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας μία παράσταση ειδικά φτιαγμένη για το φεστιβάλ, που φέτος ήταν θεματικά αφιερωμένο στη Γυναίκα. Οι sold out παραστάσεις στο Επταπύργιο ανέδειξαν τη σπάνια καλλιτεχνική χημεία και τον σεβασμό που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε δύο γενιές, ικανές να δημιουργούν έναν επιτυχημένο μουσικό διάλογο επί σκηνής.

Οι δύο καλλιτέχνιδες υποσχέθηκαν να επαναλάβουν αυτή τη μοναδική συνάντηση και έτσι επιστρέφουν τώρα, στην Αθήνα αυτή τη φορά, για τέσσερις μόνο κυριακάτικες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος: τις Κυριακές 3-10 & 24 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια με την λαμπρή πολυετή καριέρα και μία πορεία γεμάτη τραγούδια σπουδαίων δημιουργών που αντέχουν στον χρόνο, επέλεξε προσωπικά την Μαρία Παπαγεωργίου, μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες, μουσικούς και δημιουργούς της νεότερης γενιάς, για να συν-δημιουργήσουν και να καταθέσουν τη δική τους μουσική πρόταση για τον γυναικείο λόγο και τη γυναικεία σύνθεση στη μουσική.

Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Μαρία Παπαγεωργίου
© Άκης Χρήστου

Καταργώντας τα όρια των διαφορετικών γενεών, οι δύο ερμηνεύτριες αποκαλύπτουν πως μοιράζονται το ίδιο καλλιτεχνικό όραμα και την ίδια αισθητική, καθώς και τον κοινό -σε πολλά σημεία- θαυμασμό τους για σημαντικές γυναίκες δημιουργούς. Το κριτήριο για την επιλογή του ρεπερτορίου δεν ήταν να καλύψουν όλο το φάσμα της γυναικείας μουσικής δημιουργίας χρονικά και υφολογικά – κάτι που θα ήταν εξάλλου αδύνατον μέσα σε τόσο πλούτο - αλλά να αποτυπώσουν τη δική τους αλήθεια μέσα από κοινές αναφορές, τιμώντας τις γυναίκες που μας διαμόρφωσαν και αυτές που έρχονται να ανθίσουν.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com.

Δείτε τα προγράμματα για όλες τις πίστες και τις μουσικές σκηνές της πόλης στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Άλσος

Ευελπίδων 4, Πεδίον Άρεως
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

"Οι παρέες ξανασμίγουν" στη Σφίγγα

Επιστροφή στη μουσική σκηνή του κέντρου με πλούσιο πρόγραμμα.

07/10/2024

"Ομερτά" για τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μαζί του μια δυναμική ομάδα μουσικών και τον στιχουργό Πάνο Δημητρόπουλο.

Το απόλυτο 80s & 90s party στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Οι Κώστας Μπίγαλης, Πωλίνα, Σοφία Βόσσου και Μαντώ σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους από την χρυσή εποχή της ελληνικής ποπ.

Βίκυ Καρατζόγλου: Λαϊκά αριστουργήματα στο "Σταυρό του Νότου Plus"

Η αγαπημένη φωνή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού επιστρέφει συνοδευόμενη από τις Μελίνα Ασλανίδου, Νατάσσα Μποφίλιου και Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Ο "Σταυρός του Νότου" γιορτάζει 30 χρόνια με ένα δυνατό πρόγραμμα

Με τρεις σκηνές γεμάτες αγαπημένα ονόματα, ο Σταυρός του Νότου ξεκινά τη νέα σεζόν 2024-2025 με εντυπωσιακές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.